La concentración contra la autopista eléctrica suspende los actos más lúdicos – Aragón – www.elperiodicodearagon.com

La concentración contra la autopista eléctrica suspende los actos más lúdicos

18/01/2010 EL PERIÓDICO

Edición impresa en PDF

Página 15 edición papelEsta noticia pertenece a la edición en papel.

Ver archivo (pdf)

La Plataforma contra la Autopista Eléctrica Monzón-Isona celebró ayer la concentración programada contra los proyectos para aumentar la capacidad de transporte de la línea de alta tensión Foradada del Toscar-Pobla de Segur y de establecer una línea de 400.000 voltios entre Peñalba, Monzón e Isona. El fallecimiento de un niño en el núcleo de Berganuy obligó a suspender la parte más lúdica de la convocatoria, con el acompañamiento musical. Además, el colectivo guardó un minuto de silencio alrededor de las dos de la tarde en memoria del pequeño.

Según explicó Carles Barrull, secretario general del CERIb-Centro de Estudios Ribagorzanos, el acto contó con la presencia de más de dos centenares de personas, “un éxito”, según los convocantes. Tras el minuto de silencio, los portavoces leyeron el manifiesto fundacional y un comunicado de la plataforma. A continuación, los manifestantes cortaron la carretera N-230 durante unos minutos en señal de protesta.

En el encuentro participaron diferentes colectivos de las zonas afectadas por el proyecto, en Aragón y Cataluña. Barrull, por otra parte, criticó que la parte institucional se desmarcara en febrero de las actuaciones de la plataforma, en referencia a los ayuntamientos que han seguido el proyecto de manera independiente al colectivo.

mitjançantLa concentración contra la autopista eléctrica suspende los actos más lúdicos – Aragón – www.elperiodicodearagon.com.

mobilitzacions van repartir fullets als conductors i els van informar de l’impacte de la línia de molt alta tensió

Més de 200 persones tallen la carretera a Vielha contra la línia elèctrica Montsó-Isona

La Guàrdia Civil els va comminar a deixar la via lliure per evitar retencions d’esquiadors a Areny

Més de 200 persones es van mobilitzar aquest diumenge a Areny de Noguera, a la Ribagorça oscenca, en contra de la línia de molt alta tensió (MAT) de Montsó a Isona. Els manifestants van tallar cap a les 14.00 hores la N-230 de Lleida a Aran durant uns deu minuts, ja que la Guàrdia Civil els va comminar que deixessin la via lliure per evitar retencions de vehicles, en especial esquiadors que es dirigien a les pistes de la Val. La plataforma organitzadora va qualificar d’èxit l’acte pel seguiment de la iniciativa. També van repartir fulls informatius als conductors.

  • 1

Part dels manifestants...

Part dels manifestants aquest diumenge en contra de l’autopista elèctrica del Pallars.

josep de moner | areny

La Plataforma Unitària contra l’Autopista Elèctrica Montsó-Isona va reunir aquest diumenge més de 200 persones a Areny de Noguera, a la Ribagorça oscenca, en la manifestació contra el projecte de Red Eléctrica de España (REE) per construir una línia de molt alta tensió (MAT), la denominada autopista elèctrica de 400 KW entre Aragó i el Pallars Jussà. Els organitzadors van llegir un manifest de denúncia centrat en el gran impacte ambiental que provocaria aquest projecte al territori i van exigir la retirada del mateix ara. Cap a les 14.00 hores van tallar la N-230 al seu pas per la població oscenca i van repartir díptics i van informar els conductors. Segons l’organització, molts d’ells van recolzar l’oposició contra la MAT. Entre els seus lemes, la plataforma va exigir “Més informació, menys alta tensió. La Guàrdia Civil va fer acte de presència en el moment en què els manifestants van tallar la nacional per evitar retencions, ja que aquesta carretera és molt freqüentada per esquiadors, de manera que es van retirar de seguida i van deixar el pas lliure als vehicles. Durant tot el matí es van recollir firmes a favor de la retirada de la MAT. Entre els actes que es van portar a terme s’ha de destacar la confecció d’un mural pintat col·lectivament, la instal·lació d’uns plafons informatius que van despertar l’interès dels assistents, la recollida de firmes i la venda de samarretes elaborades per a l’acte. Els promotors de la mobilització van suspendre els actes lúdics i musicals a causa de la mort del nen de dos anys a Berganui i també van guardar un minut de silenci per la inesperada tragèdia (més informació a la pàgina 10). La plataforma contrària a la construcció de la MAT de Montsó a Isona ja ha organitzat diversos actes de protesta, a més de conferències i xarrades. L’any passat va desplegar pancartes a Tremp i ja va abordar campanyes informatives dirigides als veïns d’Eroles, Fígols, Viladomat, Tremp, Suterranya, Abella de la Conca i Isona, entre altra poblacions.

http://www.segre.com/nc/noticies/detall-de-la-noticia/article/mes-de-200-persones-tallen-la-carretera-a-vielha-contra-la-linia-electrica-montso-isona/199/

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja