Els orígens del Barça i les Terres de l’Ebre* » Temps de Franja

// Joaquim Monclús**

Es pot dir que des del punt de vista oficial, el FC Barcelona es va fundar el 29 de novembre de 1899, però hi ha una sèrie d’historiadors, com és el cas del senyor Fernando Arrechea, que no hi estan d’acord. Per aquest senyor, des del punt de vista estrictament oficial, el FC Barcelona es va fundar dos anys mes tard i per a altres historiadors o estudiosos del tema, el Barça, amb el nom que més se’l coneix, es va fundar a la tardor de 1893 quan es va crear la Societat de Foot-ball de Barcelona, presidida pel cònsol britànic, sir William Wyndham. Les restes d’aquesta societat, amb el nom de Team Anglès, el 13 de desembre de 1899 es va fusionar amb el FC Barcelona. Si des d’un punt de vista legal aquesta societat no va passar per la vicaria va ser, perquè no li calia, en ésser presidida pel cònsol anglès. Continuar llegint… Els orígens del Barça i les Terres de l’Ebre* » Temps de Franja

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja