El bisbat de Lleida diu ara que les obres en litigi li pertanyen – VilaWeb

El bisbat de Lleida diu ara que les obres en litigi li pertanyen

Fins ara havia acatat la sentència de Rota, que atribueix la propietat a Barbastre-Montsó

L’advocat del bisbat de Lleida, Javier Gonzalo, ha defensat que les obres en litigi havien estat adquirides de manera legítima del bisbe Meseguer, el qual les va portar i protegir a Lleida, i que, per tant, eren de la seva propietat. Ho ha dit avui, durant l’audiència prèvia al judici civil. Es tracta d’un canvi de rumb en el procés judicial, ja que, fins ara, el bisbat de Lleida només havia acatat la sentència del tribunal eclesiàstic de la Rota, que estableix Aragó com a únic propietari de les obres.

Ara, doncs, caldrà esperar al judici, que es farà al maig, en què es decidirà definitivament a qui corresponen les vuitanta-vuit obres en litigi entre la diòcesi de Lleida i la de Barbastre-Montsó.

Per la seva banda, Amics del Museu de Lleida ha valorat de manera positiva el canvi de posicionament del bisbat de Lleida, i l’advocat de l’entitat, Francesc Sapena, ha assegurat que hi havia documentació suficient com per demostrar que les obres pertanyen a Lleida.

En canvi, Hipólito Gómez, advocat del bisbat de Barbastre-Montsó, ha dit que no entenia la posició de Lleida d’avui si continua acatant la sentència de Rota. Així, ha insistit que el bisbat de Lleida havia d’entregar les obres a Barbastre.

El litigi sobre aquestes obres d’art ve del 1995, quan un centenar de parròquies del bisbat de Lleida van ser adscrites, per ordre del Vaticà, a la Diòcesi de Barbastre-Montsó, que va reclamar les obres. Des d’aleshores, hi ha hagut un estira-i-arronsa constant entre les diòcesis, el Vaticà, el govern català i el de l’Aragó.

mitjançantEl bisbat de Lleida diu ara que les obres en litigi li pertanyen – VilaWeb.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja