Les inscripcions a l’escut de l’antic convent dels agustins de Fraga » Temps de Franja

// Virgili Ibarz

Si, des del Cegonyer mirem la façana de l’antic convent dels agustins, veurem un escut. Hi han dues inscripcions que no es poden veure des del Cegonyer. Hem utilitzat una màquina fotogràfica amb teleobjectiu.

Al centre de l’escut, a sota del cor, veiem:

DE CIVI-/TATE DEI

“De la ciutat de Déu”

COR AUG(USTIN)I/VULNERAT VERA CHARITAS CHR(IST)I

“Al cor d’Agustí/fereix la veritable caritat de Crist”

Sant Agustí (354-430) va nàixer a Tagaste (actualment territori algerià), de pare pagà i mare cristiana, la qual l’educà en la seua religió, si bé Agustí l’abandonà de ben jove. Estudià retòrica i literatura, i s’interessà per la filosofia. Va passar per diverses escoles, com l’escepticisme i el maniqueisme. L’any 384 es va traslladar a Milà, on s’interessà per la interpretació al·legòrica de l’Antic Testament que ensenyava el bisbe d’aquella ciutat Sant Ambròs, per la influència del qual es va convertir de nou al cristianisme. Continuar llegint… Les inscripcions a l’escut de l’antic convent dels agustins de Fraga » Temps de Franja

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja