Dia de la Llengua Materna a Pena-roja » Temps de Franja

// Carles Sancho

L’acte central del Dia de la Llengua Materna al Matarranya va ser el que es va celebrar a Pena-roja, dissabte 23 de febrer, durant tota la tarda. Convocatòria organitzada per l’activa Associació de Pares del Matarranya per la Llengua ‘Clarió’ i on hi van participar i col·laborar diverses entitats de la comarca. A partir de les 17 hores hi va haver una gimcana de jocs tradicionals per a tothom, pares, iaios i fills: saltar corda, birles, xanques, rodanxa, patacons… i exposició de la comarca de jocs populars del Matarranya. Com a música de fons sonaven les cançons infantils interpretades pels xiquets de l’escola de Vall-de-roures del projecte educatiu ‘Cantem junts’. Per descansar dels jocs es va donar brenar de xocolata desfeta a tots els participants i acompanyants. En acabat, l’acte més institucional, la presentació del Dia de la Llengua Materna a càrrec d’Ignacio López Susín, director de la Direcció General de Política Lingüística del Govern d’Aragó, Rafael Martí, president de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, alcalde de Pena-roja, Iñaqui Belanche, director de l’IES Matarranya de Vall-de-roures, i José Manuel Aragonés, president de Clarió. Tots els participants de la taula van apostar per continuar recolzant la llengua del territori i buscar la necessària col·laboració entre les diferents institucions per facilitar la seua promoció i valoració.

Continuar llegint…  Dia de la Llengua Materna a Pena-roja » Temps de Franja

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja