29ª Trobada Cultural del Matarranya

29ª Trobada Cultural del Matarranya

Dissabte 13 de juliol de 2019 a Vall-de-roures

PROGRAMA:

11:00 Inauguració de la jornada i celebració dels 30 anys d’ASCUMA, amb l’assistència dels seus successius presidents: José Manuel Aragonés, José Querol “Marco”, Hipòlit Solé, José Miguel Gràcia, José Maria Baró, Juan Luis Camps i Joaquim Monclús.

Lloc: Casa de la Cultura

11:30 Presentació de Les mesures tradicionals i antigues a la Franja, de Francesc Teixidó Puigdomènech, a càrrec de María Dolores Gimeno, responsable de publicacions d’ASCUMA

Lloc: Casa de la Cultura

12:15 Clarió presentarà el projecte Lo Bres, destinat a tots els xiquets i xiquetes que neixen al Matarranya.

Lloc: Casa de Cultura

12:45 Presentació de la reedició ampliada de ‘1956, l’any la gelada’ (REPAVALDE, 2007), del periodista vall-de-rourà Lluís Rajadell, a càrrec d’Antonio Monfort.

13:30 Taller interactiu de meteorologia Les quatre estacions, a càrrec de José Francisco Celma Tafalla, professor de l’IES Matarraña de Vall-de-roures.

Lloc: Casa de la Cultura

14:30 Dinar de germanor. Paella popular. Preu 10 €. Reserves a acmatarranya@gmail.com, o trucant a 628 69 77 51/ 978 85 15 21, abans del 8 de juliol. El representant de la Plataforma de la Llengua i el President de l’Associació Cultural del Matarranya faran un parlament al finalitzar el dinar.

Lloc:

18:00 Entrega del ‘XII Premi Franja: llengua, cultura i territori’ al cantautor i activista favarol Àngel Villalba Damián, seguida d’una actuació.

Lloc: Casa de la Cultura de Vall-de-roures

19:30 Joaquim Montclús Esteban, presentarà el llibre Vicenç Ferrer Ramos, mestre i referent, acompanyat de Manolo Siurana, director de la Fundación Valderrobres Patrimonial; de Lorenzo Latorre, director del col·legi públic ‘Vicente Ferrer Ramos’; de Joandomènec Ros, president de l’IEC i de l’editor Joan Maluquer.

Lloc: Casa de la Cultura

20:15 Cloenda de la jornada amb l’actuació de Clàudio Gabriel Sanna, amb motiu del 25è aniversari de la Plataforma de la Llengua.

Lloc: Casa de la Cultura

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja