Camins a la Taula del Sénia

Mancomunitat de la TAULA del SÉNIA

Inici de les obres del Conveni de camins 2010

La Mancomunitat de la Taula del Sénia ha ultimat tots els passos per a l’inici de les obres incloses en el Conveni de camins 2010.

Es tracta d’un Conveni signat amb l’anterior Ministeri d’Agricultura (ara Medi Ambient i Medi Mural i Marí) d’un total de 13 milions d’euros, aportant-ne el Ministeri 11.700.000 i la resta la Mancomunitat.

Però a més de la participació del Ministeri és de destacar la bona col·laboració de les 3 CC.AA. (Aragó, Catalunya i Comunitat Valenciana) aportant els seus Tècnics per a la direcció de les obres a cada una de les 3 províncies, mentre el Ministeri ha nomenat un Supervisor que coordina les actuacions de tots ells.

Per altra banda, per a la execució de les obres, el Ministeri va cedir a Tragsa com a mitjà propi i al servei de l’administració i, per tant, ara és esta empresa pública la que s’encarrega de l’execució de totes les obres.

Després d’altres visites a nivell de cada província, es va reunir la Comissió de Coordinació presidida pel Supervisor del Ministeri José Mª Domínguez i el Gerent de la M-TdS Jaume Antich, amb els 3 Directors Tècnics José Alberto Romero (Castelló), Antonio Beltran (Tarragona) i Francisco Quílez (Teruel) i els 3 Directors Provincials de Tragsa José A. Herrador (Castelló), Juan Corchos (Tarragona) i Juan M. Alepuz (Teruel), i a més l’Interventor de la M-TdS Javier Cabanes i les Tècniques i altre personal de les CC.AA. i de Tragsa.

Es va començar per una visita a diversos camins dels municipis de Traiguera, Canet lo Roig, Vallibona, Rossell, La Sénia i La Pobla de Benifassà. La fotografia està feta a Coratxà, on hi ha un dels camins supraregionals: la pista que va des d’allí a Pena-roja de Tastavins.

A la reunió, feta a l’ajuntament de Rossell, es va fer un repàs de les últimes coses de l’any 2009 i es va revisar tota la documentació del 2010. En total els camins rurals que es milloraran seran 65, a 23 pobles de la Mancomunitat (Benicarló, Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestre, La Jana, Morella, Pobla de Benifassà, Rossell, Traiguera, Vallibona, Vinaròs, Alcanar, Freginals, La Galera, Godall, Mas de Barberans, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara, La Sénia, Ulldecona, Beseit, Pena-roja de Tastavins i Vall de Roures) i amb un longitud de més de 100 kms.

L’import total de les obres segons els projectes és de 4.425.230 €.

Encara que ja es va donar llum verda per iniciar totes les obres, està previst començar a Aragó el dia 15 de febrer i a la Comunitat Valenciana i Catalunya el dia 1 de març.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja