Entre páginas: TVE imposa l’agermanament entre Aragó i Catalunya

TVE imposa l’agermanament entre Aragó i Catalunya

Mónica López, amb el mapa del temps sobre les seves esquenes

Ramón Mur

Amb el que està passant entre Aragó i Catalunya, apareix TVE, la que presideix l’ex ministre de defensa d’UCD, Alberto Oliart, i imposa des de Madrid un agermanament no volgut ni desitjat, com a mínim pels aragonesos, entre les dues comunitats autònomes. Costa creure que les forces polítiques aragoneses anti catalanistes-també anti catalanes, tot s’ha de dir – no hagin presentat encara protestes contra el Govern en les institucions on tenen representació.

Resulta que en la informació del Temps de TVE les prediccions meteorològiques d’Espanya es faciliten mitjançant el següent sistema de reagrupació de les comunitats autònomes: Galícia i Astúries, Cantàbria, Euskadi, Navarra i La Rioja, Aragó i Catalunya, País Valencià i Balears; Castilla -Lleó, Castilla-La Manxa, Madrid i Extremadura, Andalusia. Canàries, és un altre cantar i també va per lliure. Es podia haver agrupat a Aragó amb Navarra i La Rioja o amb el País Valencià, que igualment són autonomies limítrofes. O es podia facilitar la nostra informació climatològica per separat com es fa amb Castilla-La Manxa i Andalusia. Perquè aquí escassos de població, però la nostra presència territorial sobre el mapa és ben excel.lent. Doncs no. Se’ns ha agrupat amb Catalunya, sabent que, ara més que mai, s’ha estès entre els aragonesos una epidèmia de lèrgia mortal per tot el català. És com si, ara que les aigües constitucionals reguen i fertilitzen el País Basc, TVE agrupés per a aquestes informacions a Navarra amb Euskadi en un sorprenent intent de abertzalizar als navarresos des de Madrid.

Intolerable, escolti, que és intolerable que als aragonesos ens agermana amb els catalans per decret de la televisió pública i, a sobre, des de Madrid. Una cosa, repeteixo, hauran de fer les nostres forces polítiques aragoneses constitucionalistes. Perquè alguna mà negra deu haver darrere de tot això aquest assumpte, sempre n’hi ha. I en aquest cas, és clar que n’hi ha. Saben vostès que, després de tants anys, es va jubilar de TVE José María Maldonado successor, per exemple, de Mariano Medina? Doncs per reemplaçar Maldonado no se li va ocórrer res millor a TVE de contractar Mònica López Moyano (La Seu d’Urgell, 10 de gener de 1975), presentadora admirada i elogiada pel mestre de totes les televisions, Jesús Hermida. Abans d’arribar a TVE, Mònica, que és llicenciada en física, va ser presentadora de l’espai del temps a TV3 i al Canal 33, a més de meteoròloga del programa matinal de TV3 ‘Els matins’, dirigit i presentat per Josep Cuní. Mònica López Moyano va publicar el 2007 el llibre ‘Si no plou, plourà’ ( ‘Si no plou, plourà’), un recull de refranys i frases fetes sobre el temps i els fenòmens meteorològics. Aquí la tenen, Mònica, ara en estat de bona esperança, és la mà negra de l’agermanament entre Aragó i Catalunya imposat per TVE des de Madrid.

Tampoc és casualitat que a la TVE, la de l’Estat, hi hagi aquest tipus de mans negres. Tot es deu, una vegada més, a la irresponsabilitat del Govern de Zapatero, el mateix que va pactar amb Artur Mas el text de l’Estatut recorregut pel PP, i també des d’Aragó, davant el Tribunal Constitucional. Amb tanta irresponsabilitat, no és d’estranyar que a Madrid estiguin obstinats a agermanar aragonesos i catalans. Amb el regust que sentim els baturra odiant als catalans!

Ara, seriosament, encara sort que en cercles de tanta influència com TVE regna la sensatesa que transmeten excel • lents professionals com Mònica López Moyano, més i millors coneixedors del passat i el present d’Aragó i Catalunya que molts als que se’ls infla la vena defensant trasnochados interessos aragonesistes i que pensen més amb les vísceres que amb el cap.

Entre páginas: TVE imposa l’agermanament entre Aragó i Catalunya.