El Govern d’Aragó autoritza la tèrmica de Mequinensa després d’un tràmit administratiu opac – Ecologistas en Accion

El Govern d’Aragó autoritza la tèrmica de Mequinensa després d’un tràmit administratiu opac

dimarts19 de gener de 2010. Baix Cinca

El Servei Provincial d’Indústria, Comerç i Turisme de Saragossa, del Govern d’Aragó, ha concedit l’autorització administrativa al projecte de central tèrmica de carbó de escombrera que es vol construir en Mequinensa, últim tràmit que necessitava per a la seva construcció. Per a la Plataforma “Salvem lo Territori” tot el procés administratiu s’ha caracteritzat per la seva poca transparència.

Com exemple de les deficiències detectades per la plataforma “Salvem lo Territori”, a la qual pertany Ecologistes en Acció, i per a les quals considera que el procés no s’ha realitzat amb la suposada transparència que es pressuposa a l’Administració Pública, trobaríem els següents exemples:

- El projecte que ha estudiat Indústria per a concedir l’autorització no ha variat de l’emprat pel INAGA al juny de 2005 per al procés d’Autorització Ambiental Integrada a pesar que des de llavors han variat les circumstància socioeconòmiques del sector i s’han fet importants estudis ambientals relatius al projecte. Entre aquests destaquen el del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), que mostrava l’impacte que causaria la central sobre l’ozó troposfèric, i l’estudi de l’Institut Químic de Sarrià, que donava a conèixer una sèrie d’errades en la tramitació del projecte i de l’estudi ambiental aportat per l’empresa promotora.

- El Servei Provincial d’Indústria, Comerç i Turisme ha conculcat els drets de les associacions personades en el procediment al prescindir del tràmit d’audiència malgrat ser expressament sol·licitada per aquestes. El dret d’audiència prèvia està reconegut per la Llei de Procediment Administratiu i permet a les associacions interessades pronunciar-se sobre la proposta de resolució d’un expedient, abans que es faci públic, com última oportunitat de poder influir sobre el mateix.

- Finalment el Servei Provincial d’Indústria ha prescindit totalment de donar resposta a les al·legacions contràries al projecte, presentades per associacions i particulars, i per tant de justificar el rebuig a les mateixes.

La Plataforma “Salvem lo Territori” considera caduca la indústria del carbó, que viu de les subvencions, i creu que el Govern d’Aragó sofreix un seriosa obstinació que li duu a seguir endavant, costi el que costi, en un projecte que contradiu frontalment la política europea contra el canvi climàtic, a causa de les emissions de CO2 que tindrà la central, l’eficiència en la producció elèctrica i la protecció ambiental de les poblacions veïnes a la central i dels paratges naturals que la circumden.

El Govern d’Aragó autoritza la tèrmica de Mequinensa després d’un tràmit administratiu opac – Ecologistas en Accion.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja