Marta Canales: L’esquizofrènia de l’equip de govern fragatí.

L’esquizofrènia de l’equip de govern fragatí.

Comparteix

Avui a les 12:47

Novament, l’equip de govern continua fent de les seves. Aquesta vegada li ha tocat el rebre al nom de cinc carrers fragatins del polígon Fraga Est. Pel què es veu, aquests representants polítics tenen molt temps lliure. Ja sol passar quan no s’està per la feina i van perdent subvencions, recursos i projectes perquè s’encanten en els terminis administratius o perquè, quina llàstima, no saben quins papers cal enviar ni quan.

Amb una actitud d’esquizofrènia política, el des-govern PP-PAR no s’aclareix. Per un cantó, des de la delegació de Festes, el dia de la Faldeta es promocionen les estampes típiques, representacions dels oficis artesanals desapareguts i propis. Per un altre cantó, des de Turisme han editat una nova guia que destaca “la combinació tan especial de modernitat i tradició” de la nostra ciutat. I vés per on, arriba la regidora de Cultura i en un acte de “des-culturalització”, proposa canviar el nom, en català, dels cinc carrers que són d’oficis tradicionals desapareguts per altres noms tan originals com són els noms, en castellà, dels cinc continents (sic).

Els arguments en els quals es “parapeta” l’equip de govern no se’ls creu ningú. Parlen d’una petició col•lectiva. Per part de qui? Exactament, quantes i quines empreses? Representant què? És curiós que un ajuntament que peca de ser “més papista que el Papa” amb certs col•lectius (boicotejant la voluntat informativa de la Plataforma Stop Gran Scala) i per a reivindicacions que li resulten incòmodes (encara tenim el carrer “Alcázar de Toledo”), canviï de tarannà radicalment. Ara, amb una única petició (de moment, és dogma de fe que s’hagi cursat en procediment administratiu comú) canvia carrers i el que faci falta. Curiós, molt curiós.

Per part nostra, estem esparverats amb els arguments donats. Ens neguem a creure que els proveïdors de les empreses situades al polígon industrial siguin tan summament ineptes com per no trobar els carrers perquè els noms els hi resulten “complexes i difícils de recordar” (sic, de nou). No volem ni pensar què deu passar si aquests proveïdors tenen clients al País Basc, i ni parlem de si volguessin exportat a Alemanya… pobrets.

Bé, per no allargar-ho més, el que realment cal és una bona senyalització i retolació dels carrers de tots els polígons industrials fragatins, i no canviar la toponímia tradicional, en la nostra llengua. Aquesta decisió s’ha pres a la contra, basada en la ignorància, l’autoodi i l’anticatalanitat que pateixen els que ara governen, penosament.

I, aprofitant l’avinentesa, això passa amb la Llei de llengües ja en vigor. Com ens protegirà aquesta fantàstica llei d’aquests abusos? Doncs amb voluntarietat, bona fe i sense oficialitat. Vergonya, cavallers, vergonya…

Marta Canales

CDF – Convergència Democràtica de la Franja

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja