Baix Cinca: “Pagesia i temporalitat: un altre camí” (Jornada Cinga Fòrum) (en línia)

Us comuniquem que hem completat l’aforament per la jornada Cinga Fòrum del dissabte 26 de setembre, es podrà seguir per la pàgina de facebook de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca: facebook.com/BaixCinca

Institut d’Estudis del Baix Cinca – IEA

Pdf: Jornada Cinga 2020

Un any més us convidem a la Jornada Cinga Fòrum, aquest any amb el títol “Pagesia i temporalitat: un altre camí”, que es celebrarà el dissabte 26 de setembre a la seu de la Comarca del Baix Cinca.

La pandèmia del COVID-19 en què ens veiem immersos ha tornat a posar en primera plana una problemàtica latent, que es reprodueix recurrentment des que les explotacions agràries de les nostres comarques han anat evolucionant en un món cada vegada més globalitzat.

Ens trobem a la zona 0 de la situació, en la cruïlla entre comarques on la crisi sanitària s’ha afegit a la crisi humanitària de les migracions a gran escala i a un àmbit agrari i ramader que lluita per sobreviure a les transformacions econòmiques mundials.

En realitat, el binomi pagesia-immigració és el nus de confluència de problemàtiques pròpies i complexes que superen l’àmbit d’acció local o comarcal. Tanmateix, com a comunitat que ens toca viure aquesta situació de manera recurrent, no podem tancar un altre camí l’episodi en fals.

Des de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca – IEA pensem que tenim davant nostre una oportunitat per conèixer i analitzar el problema escoltant les veus de les persones que el viuen de més a prop i, sobretot, per abordar-lo i formular propostes, perquè estem convençuts que entre tots podem trobar-hi un altre camí.

Institut d’Estudis del Baix Cinca – IEA