González-Sinde diu que el patronat de l’Arxiu de la Corona d’Aragó no es reuneix pel recurs del PP contra l’Estatut

González-Sinde diu que el patronat de l’Arxiu de la Corona d’Aragó no es reuneix pel recurs del PP contra l’Estatut
La ministra de Cultura ha dit que el recurs del PP afecta aquest organisme que dirigeixen junts el govern espanyol, Catalunya, Aragó, País Valencià i les Illes Balears
ACN
Madrid
Ult. Act. 23/02/2010 19:30
Icona mida text gran | petit Icona imprimir article Icona  enviar article Icona enviï rectificació Icona afegeixi a la seva carpeta Icona opinions 0 opinions
La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha argumentat que el seu departament no convoca el patronat de l’Arxiu de la Corona d’Aragó pel recurs del PP contra l’Estatut, recurs que afecta aquest organisme que dirigeixen junts el govern espanyol, Catalunya, Aragó, País Valencià i les Illes Balears.

“És el PP qui té recorreguts aquests aspectes competencials de l’Estatut”, ha assegurat Sinde afegint que “no és la falta de voluntat del govern la que afecta el desenvolupament del patronat”. La falta d’acord sorgeix per la distinció que fa Catalunya entre “papers propis” i “compartits” i Sinde ha reconegut que les posicions estan “molt allunyades”.

La ministra González-Sinde sosté que amb aquestes competències esperant la decisió del Tribunal Constitucional no es pot convocar el patronat que reuneix les quatre parts involucrades en l’Arxiu de la Corona d’Aragó. Ho ha explicat com a resposta a la pregunta del senador del PP, Gustavo Alcalde, que ha acusat el govern espanyol “d’enganyar” Aragó, País Valencià i les Illes per “bloquejar” l’organisme “per imposició d’una de les parts”, se sobreentén la catalana, tot i que el senador popular no ho ha dit directament.

Per intentar avançar cap a un acord que pugui reconciliar les diferents postures, Sinde ha explicat que es crearà una comissió d’experts que valori la situació i ha assegurat que tres comunitats autònomes i el Ministeri ja han proposat els seus candidats per a la comissió, sense avançar quin territori no ho havia fet.

González-Sinde diu que el patronat de l’Arxiu de la Corona d’Aragó no es reuneix pel recurs del PP contra l’Estatut.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja