Fraga, Franja de Ponent. Llengua i emoció. Jornades per la dignificació lingüística

Fraga, Franja de Ponent.

Llengua i emoció. Jornades per la dignificació lingüística

Sopar-presentació del llibre

Removent consciències (Editorial Afers)

a cura d’Àngel Velasco i de Quim Gibert, coeditors

Dia: Divendres, 5 de març de 2010

Hora: 9 de la nit

Lloc: Restaurant Flàvia

Adreça: Cegonyer 13, Fraga

Novetat editorial:

Removent consciències. Transgressió cívica i fet nacional inclou les ponències de les jornades sobre transgressió cívica realitzades a Fraga (Baix Cinca, Franja de Ponent) el febrer de 2008 i de 2009 a càrrec de Patrícia Gabancho, Alfons López Tena, Quim Gibert, Hèctor López Bofill i Francesc Torralba.

Removent consciències. Transgressió cívica i fet nacional arrodoneix la feina feta amb Elogi de la transgressió. Identitat nacional i desraó d’estat (La Busca edicions, Barcelona 2007), l’anterior llibre, de denúncia de les noves formes discriminació institucional. En el llibre que ara mateix teniu a les mans abordem la transgressió des de diferents enfocaments: el creatiu, el jurídic, l’emocional, el literari, l’ètic.

No és la primera vegada que en el camí a Damasc un fet inesperat ha marcat un abans i un després d’una trajectòria vital. De fet, sempre som a temps de repensar, vincular-nos sanament, construir… i avançar vers itineraris que ens acostin cap als reptes que ens proposem. I, és clar, la dèria d’un col·lectiu minoritzat i vulnerable és la de poder tornar a ser normal i corrent. Això explica el desig de viure en la nostra llengua en uns Països Catalans plenament sobirans. En rigor, tenim voluntat d’anar més enllà, de «travessar el foc» que diu Lou Reed. No és gens fàcil, però ens consta que les persones disposem d’eines i habilitats que ens capaciten per transitar de l’angúnia al benestar, per convertir el dolor en bellesa. Un altre món serà possible en la mesura que confiem en el propi esforç, descobrim el gust per l’acció i tinguem l’ambició suficient per superar les dificultats. És al nostre abast.