L’aragonès, una llengua minoritzada en vies de recuperació – Ateneu de Barcelona – Jorge Pueyo

L’aragonès és una llengua minoritària i minoritzada que pateix greus problemes de transmissió generacional, ensenyament i alfabetització a les escoles, visibilitat pública i dispersió entre els parlants, però és també una llengua que, en els darrers anys, s’ha anat fent un espai a Internet i a les noves tecnologies. De ser la llengua majoritària en tota la regió d’Aragó, actualment té menys de 30.000 parlants. Aquest fet permet que en bona mesura es pugui parlar d’una comunitat d’aragoneso-parlants amb una forta consciència lingüística. Aquest és el cas de Jorge Pueyo, que parlarà sobre la pròpia experiència de ser un divulgador i activista de l’aragonès, sobretot a les xarxes socials.

Jorge Pueyo, divulgador de l’aragonès i activista lingüístic.

4 Comments

 1. Urodelus

  Molt bé, sí, però hi va haver referències i al.lusions, per part d’ell i del públic, a llocs i municipis que la filologia considera dins el domini lingüístic català -amb totes les matisacions dialectals que es vulguen- com si formessin part d’un genèric i eteri “aragonès”… Confusió o manipulació? Molt de compte!

 2. Quins?

  Quins?

 3. Urodelus

  Com a mínim Vilacarle, Açanui i Roda…

 4. Urodelus

  Com a mínim Pobla de Roda, Serradui, Açanui i Vilacarle..

Comments are closed