ASCUMA » Blog Archive » Lliurament del Premi Franja

Lliurament del Premi Franja

img_0170r

En finalitzar el dinar del 13 de març, després de l’Assemblea General d’ASCUMA, al conegut restaurant Fonda Alcalà de Calaceit, el President d’Iniciativa Cultural img_0169rde la Franja, Dr. Artur Quintana, va lliurar el “III Premi Franja. Cultura i Territori”  al Sr. José Bada Panillo, per la seua llarga trajectòria en defensa de la llengua i cultura de la Franja,  d’ençà l’any 1983, com a conseller de Cultura de la DGA, fins avui. El doctor Quintana va enaltir la figura de José Bada, com a pensador, escriptor i defensor del català a l’Aragó. En acabar el parlament, lliurà el premi —una escultura de J. M. Aragonès — al Sr Bada, el qual, tot seguit, va fer gala de la seua erudició i bon humor en el seu discurs d’agraïment del guardó, esquitxat d’entendridors img_0175rrecords de la seua infantesa i joventut, en un bell català literari d’accents matarranyencs.
Al dinar i a l’acte van ser presents representants de l’Associació Cultural del Matarranya, de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca i del Centre d’Estudis Ribagorçans, i una quarantena de persones que havien assistit a l’Assemblea.
Tot plegat, després d’un bon àpat amb una jovial convivència, un acte de merescut reconeixement on l’emoció ens agafà uns llargs instants.

Notícia a El Periódico

1) Video de Sigrid Schmidt von der Twer (YouTub)

2) Video de Sigrid Schmidt von der Twer (YouTub)

ASCUMA » Blog Archive » Lliurament del Premi Franja.