La dreta aragonesa i l’anticatalanisme torna a embestir contra l’ocupació de l’aragonès i català a l’administració (Esfendemos as luengas)

 

Discursos que es repeteixen a tot arreu dels països amb llengües minoritzades, i que provenen sempre dels mateixos sectors.Discursos contraris a una llengua estàndard que saben que redueixen les possibilitats d’aquestes llengües de ser utilitzades a l’administració.

Aquesta vegada ha estat el PP mitjançant un comunicat de premsa, el 7 de desembre passat.La formació conservadora fa referència a l’eliminació de les modalitats d’aragonès i català per no complir el projecte de decret que des de la DGA es vol establir per empènyer-ne l’ús en l’àmbit de l’administració pública.

En el mateix sentit la Plataforma “No Hablamos Catalán”, coneguda per allotjar elements extremistes en algunes de les seves manifestacions, ha tornat a carregar contra l’ocupació del català i la “fabla” (aragonès estàndard).Com que aquests no són propis de la comunitat, acabaran amb les modalitats que les conformen i en el cas de l’aragonès afirmen que és “un invent que només es parla a Saragossa”.

Aquests sectors de la ultradreta desconeixen, o amaguen sibil·linament, que el mateix castellà, mitjançant l’únic estàndard oficial, és qui de debò amenaça les modalitats de l’aragonès i el català a Aragó.

Desde “Esfendemos as luengas” tornem a empoderar, com una eina imprescindible per a la supervivència de les nostres llengües, l’ús dels estàndards català i aragonès, no només a l’administració, sinó també en altres camps com ensenyament, mitjans de comunicació o cultura. D’altra manera, la seva normalització i culturització serà impossible a Aragó i al món.

Esfendemos as Luengas

Web: http://esfendemosasluengas.wordpress.com

Twitter: @esfende_las

Facebook: https://facebook.com/esfendemos.asluengas

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja