La Ribagorça organitzarà els jocs de muntanya | AltPirineu.ORG – El portal de l’Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Sobirà, la Cerdanya, la Ribagorça i l’Aran – by SeuDigital | Ribagorça, Games, Candidatura, Lleida, Municipis, Muntanya

La Ribagorça organitzarà els jocs de muntanya

24/03/2010

Mentre que Barcelona i el Pirineu català, per un costat, i Saragossa, Osca i Jaca, per l’altre, pugnen per la candidatura als Jocs d’hivern del 2022, l’aliança entre 4 municipis lleidatans i 10 d’Osca de la comarca natural de la Ribagorça s’ha assegurat l’organització dels Sky Games del 2012, competició coneguda com els jocs olímpics de l’esport de muntanya en altura. La Federació Espanyola d’Esports de Muntanya formalitzarà avui l’elecció de la candidatura presentada a través de l’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica. Pont de Suert, Vilaller, la Vall de Boí i Tremp, a Lleida, juntament amb Areny de Noguera, Bonansa, Isàvena, les Paüls, Montanui, el Pont de Montanyana, Sopeira, Tor-la-ribera, la Vall de Lierp i Beranui, a Osca, són els municipis que a priori acolliran els jocs. Sumen 6.000 habitants, cinc per quilòmetre quadrat.
Els Sky Games inclouen cinc proves: una carrera de resistència de muntanya, una altra d’ascens amb desnivell, un duatló, una carrera de velocitat i una combinada de tres activitats per relleus i equips. És la primera vegada que Espanya acollirà aquesta cita, que ja s’ha celebrat a Andorra i dues vegades a Itàlia.
A diferència del que ha passat amb els Jocs d’Hivern, Aragó i Catalunya sí que han fet pinya en aquesta ocasió per obtenir els Sky Games. La proposta d’aquests 14 pobles, amb molts nuclis agregats i de tots els colors polítics, es va fer pública al febrer, uns dies després que l’alcalde Jordi Hereu llancés la candidatura olímpica de Barcelona. La proposta de l’expresident Pasqual Maragall d’unir forces amb Saragossa no va fer fortuna.
«En aquests pobles d’Osca i Lleida estem encantats de fer coses junts, serà una promoció brutal per a la Ribagorça». La frase li surt de l’ànima al president de l’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica i del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Joan Perelada.

10.000 PERSONES / La candidatura, que obrirà una oficina que coordinarà l’organització dels jocs entre els dos territoris, preveu que la cita atregui unes 10.000 persones, i per això compta amb hotels de la
Vall d’Aran, a Lleida, i de la zona de Benasc a Aragó. No és casualitat que els 14 municipis s’hagin posat d’acord per a aquest any. El pla pilot del Ministeri de Medi Ambient pel qual la zona rebrà en cinc anys 25 milions d’euros per lluitar contra la despoblació s’acaba precisament el 2012, de manera que els Sky Games tancaran de manera brillant el projecte.

La Ribagorça organitzarà els jocs de muntanya | AltPirineu.ORG – El portal de l’Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Sobirà, la Cerdanya, la Ribagorça i l’Aran – by SeuDigital | Ribagorça, Games, Candidatura, Lleida, Municipis, Muntanya.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja