La Setmana Santa arriba al Matarranya | Comarques Nord

La Setmana Santa arriba al Matarranya

20100325_setmanasantamatarranyaarxiu_175x263_________________________
comarquesnord.cat, Matarranya
dijous, 25 de març de 2010

Gran part de les poblacions del Matarranya celebraran durant els pròxims dies els tradicionals actes religiosos emmarcats dins la Setmana Santa. Tot i no tindre la tradició i la repercussió de les comarques veïnes del Baix Aragó, d’Andorra-Sierra de Arcos o del Bajo Martín, el Matarranya compta amb actes de gran interès com les Processons del “Santo Entierro” de Vall-de-roures i de Calaceit, entre altres.

El pròxim diumenge de rams obrí una intensa temporada de celebracions religioses lligades a la Setmana Sants en la majoria de pobles de la Comarca del Matarranya. El ventall d’actes que es realitzen és prou gran i interessant. Entre les diferents celebracions, destacar les de Calaceit i les de Vall-de-roures que són les que conten en una major programació i participació. En els dos casos, el moment més àlgid de la Setmana Santa es la Processó del “Santo Entierro” que es realitza la nit del Divendres Sant.

De manera més general, la cita que té una major importància i participació es la celebració del Dilluns de Pasqua. Aquest dia, en quasi totes les poblacions del Matarranya el veïns es reuneixen per a dinar en grups i menjar-se la típica “mona”, “rosca” o “rosqueta”, segons el poble

La Setmana Santa arriba al Matarranya | Comarques Nord.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja