El projecte “Maletas Viajeras” arriba a les biblioteques del Matarraña


______________________________
comarquesnord.cat, Vall-de-roures
dijous, 18 de març de 2010

Des del 1 de març i fins al 28 de febrer del 2011, està en funcionament el projecte “Maletas Viajeras”, del Departament de Cultura de la Comarca del Matarranya. El programa “Maletas Viajeras” té com finalitat el foment de la lectura i la cultura en general, basat en el treball en equip entre les biblioteques municipals de la comarca. Els objectius específics d’aquest projecte són el “donar suport el servei de préstec de llibres en totes les poblacions. Cobrir les deficiències en municipis menuts i complementar l’oferta en els mitjans i grans;  fomentar la lectura i l’ús de les biblioteques; dinamitzar culturalment els municipis de la comarca; fomentar el treball en equip entre els responsables bibliotecaris”, segons s’apunta des de l’organització.

Cada maleta està composta de deu llibres que aniran rodant cada dos mesos de localitat en localitat. Durant un any cada municipi disposarà de seixanta títols diferents.

El préstec dels llibres de les maletes “haurà de fer-se a través de les biblioteques municipals de la comarca”. En aquest projecte ha estat fonamental l’aportació dels responsables bibliotecaris de cada localitat. Amb els seus coneixements, “tant de les demandes com de les necessitats, s’han anat organitzant les diferents maletes”.

Amb l’engegada d’aquesta experiència, s’espera dinamitzar i fomentar l’interès per la lectura així com donar suport el préstec bibliotecari.

El projecte “Maletas Viajeras” arriba a les biblioteques del Matarraña | Comarques Nord.