Del cafè Josepet al Monegros Festival, la història de la mítica discoteca Florida de Fraga

Source: Del cafè Josepet al Monegros Festival, la història de la mítica discoteca Florida de Fraga

Juan Arnau novel·la la història de la mítica discoteca Florida de Fraga a ‘Bailando en el desierto’ || Amb 81 anys, la sala fragatina està considerada la discoteca en actiu més antiga d’Espanya

La família Arnau és història viva de l’entreteniment amb majúscula des que el 1870 José Satorres va obrir a Fraga el Café Josepet fins a l’actualitat, amb les prop de 60.000 persones procedents de 85 països que van acudir l’any passat al Monegros Desert Festival, la seua empremta al món de l’espectacle és innegable. Per això, Juan Arnau Durán (Fraga, 1956) ha decidit escriure la novel·la Bailar en el desierto (Grijalbo), on condensa un segle (del 1870 al 1970) d’aquesta existosa trajectòria empresarial que va arrancar amb la unió de dos famílies que eren competència a la restauració i l’entreteniment, els Satorres i els Arnau, i ja com Florida va aconseguir portar en una localitat com Fraga grans noms del món de l’espectacle com les orquestres de Xavier Cugat, procedents de Las Vegas, o el mateix Antonio Machín, que hi va actuar el 24 d’agost de l’any 1953. “He estat treballant en el llibre durant 5 anys, però en realitat vaig començar fa 10 escrivint una biografia perquè els meus nets coneguessin el llegat.

Una nit vaig enviar el document de més de 1.000 pàgines al correu d’informació de l’editorial i només cinc dies després em van respondre que la història era molt interessant i que volien publicar-la. Després va venir el treball de convertir aquestes memòries en una novel·la en la qual els meus avis i els meus pares són els que expliquen la història de la família”, explica a SEGRE Arnau, que va ser el creador del Monegros Desert Festival i els fills del qual han actualitzat amb un altre festival internacional com ElRow.La novel·la, que va sortir a la venda l’11 de maig, ja ha esgotat la primera edició. A més, Arnau va confessar que ja està treballant en una segona part, ja que “la història de la saga familiar és molt extensa i queda molt per explicar”.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja