El PP domina la Franja de Ponent – El Temps

Source: El PP domina la Franja de Ponent – El Temps

Poques sorpreses a la Franja de Ponent. Seguint la tendència de bona part del país, el Partit Popular ha sortit reforçat de la nit electoral. En unes comarques on ja tenia força domini, l’ha ampliat allà on governava i ha retallat distàncies amb els socialistes.

A Fraga (Baix Cinca), la ciutat franjolina més poblada, el PP no només no ha patit pel canvi de candidat, sinó que encara ha obtingut millors resultats. Així, el pas de l’actual alcalde Santiago Burgos a José Ignacio Gramún els ha servit per passar de 8 a 10 electes i aconseguir la majoria absoluta.

A la ciutat fragatina hi ha com a novetat, també, l’entrada d’Entre Tots Baix Cinca, amb dos regidors. D’altra banda, Existe aconsegueix dos regidors a Beseit (Matarranya), que fins ara eren del Partit Aragonesista. El PP, però, hi té també majoria absoluta. La formació regionalista guanya, però a Calaceit amb tres regidors i podrà escollir pactar amb PSOE o PP —tots dos amb dos electes— per governar.

Finalment, a Vall-de-roures (Matarranya), la localitat més poblada del Matarranya (2.500 habitants), el PP conserva la majoria absoluta, tot i perdre un diputat en favor de les formacions aragonesistes. Carlos Boné, alcalde des de 2007, seguirà quatre anys més al càrrec.

Al Baix Cinca, el PSOE tindrà l’alcaldia de Mequinensa, on amplia la majoria absoluta passant de 7 a 8 electes. A la població es dona un fet excepcional: Cs entra amb dos regidors en contra de la dinàmica del partit taronja a la resta dels Països Catalans. Els socialistes, però, perden l’alcaldia de Tamarit de la Llitera en favor del Partit Popular.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja