ZOO presenta el seu projecte ‘ZOO il·lustrat’ a Pena-Roja de Tastavins per a celebrar La Festa de la Llengua

Source: ZOO presenta el seu projecte ‘ZOO il·lustrat’ a Pena-Roja de Tastavins per a celebrar La Festa de la Llengua

El projecte il·lustrat de la popular banda valenciana arriba per primera vegada al Matarranya, a Pena-Roja de Tastavins, amb dos dies d’activitats, 30 de juny i 1 de juliol, que culminaran amb la realització d’un mural col·lectiu i que comptaran amb la participació del vocalista de la banda, Toni S. ‘Panxo’

Mural de ‘ZOO il·lustrat’ als carrers de Nàquera | Foto: ZOO

Els carrers de la localitat de Pena-Roja de Tastavins (Matarranya) s’ompliran de xiquets, xiquetes i música el pròxim 30 de juny i 1 de juliol per a celebrar La Festa de la Llengua, organitzada per CLARIÓ (Associació de Pares del Matarranya per l’Escola en Català) i l’Ajuntament de Pena-Roja. Enguany l’esdeveniment estarà protagonitzat per ‘ZOO il·lustrat’, un projecte infantil i intergeneracional creat per la banda musical del Pais Valencià al costat de l’educador i pedagog Ricard Tàpera.

Totes dues jornades comptaran amb la participació de Toni S. ‘Panxo’ (cantant de ZOO) que, entre altres activitats, impartirà un taller de rap; l’educador Ricard Tàpera i Helga Ambak i Carles Ubeefe, dos dels il·lustradors que han participat en el projecte i que desenvoluparan activitats i tallers. La festa culminarà el matí del dissabte 1 de juliol amb la creació d’un mural col·lectiu en un dels carrers de la localitat.

Del 30 de juny a l’1 de juliol, els xiquets i joves del Matarranya gaudiran d’activitats i tallers que giraran entorn d’aquest projecte literari il·lustrat llançat per ZOO en 2021 amb el qual exploraran l’art, la llengua, les emocions, la comunicació o el coneixement de l’entorn.

Les activitats, totes elles d’entrada lliure, tindran lloc en el Saló Cultural de Pena-Roja, excepte el mural, el lloc del qual està encara per concretar.

A més, l’associació CLARIÓ ha treballat activitats prèvies en alguns dels centres educatius de primària i secundària de la comarca, entre les i els participants de la qual se sortejaran regals i sorpreses.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de la comarca del Matarranya, ASCUMA (Associació Cultural del Mataranya) i l’Associació de Joves de Pena-Roja de Tastavins.

Què és ‘ZOO il·lustrat’?

‘ZOO il·lustrat’ consisteix en una col·lecció de cinc llibres que recullen la trajectòria de la banda. Cada un dels exemplars està dedicat a una cançó de ZOO que ha estat interpretada i traslladada a la il·lustració per cinc artistes del territori; Carles Ubeefe, Gemma Moltó, Joan Turu, Helga Ambak i Paulapé.

‘Robot’, ‘La Mestra’, ‘Xafant Fang’, ‘Carrer de l’Amargura’ i ‘Deixa’m que caiga’ es converteixen en les eines per a que xiquets i grans exploren diverses àrees com poden ser l’art, la llengua, les emocions, la comunicació o el coneixement de l’entorn, per mig d’un material didàctic que acompanya les cançons.

L’objectiu d’aquest projecte, adreçat inicialment a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys és servir de punt de trobada entre menuts i grans, remarcant la importància del joc, l’educació emocional i la creativitat en el desenvolupament i aprenentatge dels més menuts.

La col·lecció està disponible en la web de la banda zooposse.com, i en algunes llibreries del País Valencià i Barcelona.

Amb esta innovadora iniciativa, ZOO difumina les línies que separen les diferents disciplines artístiques, portant la seva música dels escenaris a les llibreries, dels discos al paper, envoltant-se d’il·lustradors que converteixen en imatges les seues melodies i lletres.

PROGRAMA COMPLET

Divendres, 30 de juny:

Al Saló Cultural de Pena-Roja de Tastavins

  • 17:30 h Fes la teua portada del Zoo Il·lustrat. (Infantil i primària)

Amb l’ajuda de l’educador i pedagog Ricard Tàpera i els il·lustradors Carles Ubeefe i Helga Ambak, cada infant dibuixarà i crearà la seua pròpia portada de la cançó que elegisca de ZOO Il·lustrat.

  • 19h Taller de Rap (Secundària i més)

Amb la col·laboració de Toni S. ‘Panxo’ (ZOO) farem una introducció a la tècnica de l’escriptura i la rima de cançons.

  • 20:15h Apertura de l’exposició

Am els treballs realitzats durant els tallers i les activitats prèvies

  • 20:30h Presentació dels llibres Zoo Il·lustrat

Amb la presència de l’equip de Zoo Il·lustrat i de Toni S. ‘Panxo’ (ZOO).

En finalitzar, se sortejaran premis per als participants en els tallers i les activitats prèvies

  • 21:30h Sopar de pa i porta. Porta’t el teu entrepà!

Dissabte, 1 de juliol:

A partir de les 10 del matí i durant tot el dia (excepte les hores de ple sol). Mural col·lectiu ‘ZOO il·lustrat’ (Tots els públics)

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja