El FranjaRock compleix 10 anys | Comarques Nord

El FranjaRock compleix 10 anys

______________________
Marc Martí Badia, Pena-roja
dimecres, 21 d’abril de 2010

El pròxim dia 25 d’abril la localitat matarranyenca de Pena-roja de Tastavins acollirà la desena celebració del festival Franjarock dins la que, com en anteriors edicions, també es realitzarà la III Trobada de Gaiters del municipi. Xeic!, Skándalo Públiko i Agraviats seran els encarregats de fer ballar als més de 200 joves que cada any es reuneixen al salo municipal per gaudir d’una nit de música en directe.

Ja han passat 10 anys des de que un grup de joves de Pena-roja de Tastavins, agrupats a la Associació de Jóvens de Pena-roja, van pensar en crear un festival, una activitat en la que la música en directe es convertiré en la excusa perfecta per oferir una alternativa d’oci als veïns del Matarranya. La iniciativa va anar prenent forma i finalment a la primavera de l’any 2001 es va celebrar el primer Franjarock al que van actuar Notinkson, Azero, Los Draps i Agraviats.

Des d’aquella primera edició, el Franjarock ha vist com el seu reconeixement a nivell regional anave creixent i al mateix temps portave fins al Matarranya a gent de territoris més llunyans. Poc a poc, les activitats programades dins el festival van anar aumentant, exposicions, jocs tradicionals, xerrades; fins al punt de que fa tres anys l’organització va decidir realitzar una Trobada de Gaiters que enguany compleix la seua tercera edició.

Tot i els canvis, (al festival han actuat gran part dels grups més importants de l’escena alternativa aragonesa i catalana com Mallacan, Prau, Gen, Cesk Freixas, Rabia Positiva, Malagana Ska, Kamarada Kalashnikov, etc…) l’esperit inicial del “Franja” de ser un festival per i de la gent del Matarranya s’ha mantingut present, és més, actualment el Franjarock s’ha convertit en una cita indispensable per a molts joves del Matarranya que ja no sol ho veuen com un concert, sinó que realment per a ells és una nit de convivència entre els joves del territori.

I això és el que serà enguany el Franjarock, una jornada en la que els veïns del Matarranya podran gaudir de la III Trobada de Gaiters, de jocs tradicionals i del concert de Xeic!, Agraviats i Skandalo Públiko; mentre xarren i riuen en els amics.

El FranjaRock compleix 10 anys | Comarques Nord.