TV3 es veurà a la Franja d’Aragó, mentre la Generalitat Valenciana la talla a la Comunitat Valenciana | Comarques Nord

TV3 es veurà a la Franja d’Aragó, mentre la Generalitat Valenciana la talla a la Comunitat Valenciana


__________________________
comarquesnord.cat, Barcelona
dimarts, 04 de maig de 2010

La DGA ha tancat un acord amb la Generalitat de Catalunya per a garantir des d’aquest estiu la recepció dels canals TV3, C33, K3 i el 3/24 a la Franja i a les altres poblacions on abans arribava TV3 analògica. Es tracta d’aquelles localitats més pròximes a Catalunya on es parla la nostra llengua i, des de fa molts anys, s’ha vist la televisió pública catalana.

D’altra banda, Aragón Televisión es podrà veure fins a 60 ó 70 kilòmetres dins de Catalunya. Cadascuna de les dues Administracions es farà càrrec de les inversions necessàries. De ben segur Aragón TV arribarà a Lleida i a la Costa Daurada. Només resta fixar el dia per signar el document, segons fonts oficials de la DGA.

És un acord de reciprocitat semblant al que, en el 20100321_aragontv_450x300seu moment, es va anunciar entre TV3 i Canal 9 per a intercanviar les emissions d’ambdues televisions autonòmiques. Si bé des d’un primer moment TV3 va renunciar a emetre el seu canal HD (d’alta definició) arreu de Catalunya per tal que el senyal de Canal 9 arribés fins les llars catalanes, la televisió valencia emprenia una batalla totalment contrària, és a dir, tallar les emissions de l’autonòmica veïna que, des de feia més de 25 anys, arribava arreu de la Comunitat gràcies als repetidors finançats per Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

L’acord catalano-aragonés, que es signarà de forma imminent, sembla demostar la bona voluntat del govern català per a compatibilitzar els seus respectius canals públics i la falta d’enteniment amb el valencià per a fer el mateix.

TV3 es veurà a la Franja d’Aragó, mentre la Generalitat Valenciana la talla a la Comunitat Valenciana | Comarques Nord.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja