Herbes aromàtiques i poesia a la Rambla « Lo finestró del Gràcia

Herbes aromàtiques i poesia a la Rambla

Baixant per la Rambla de Barcelona, abans d’arribar al Liceu, ens hi trobem amb el carrer de l’Hospital. El dia 11 de maig estava ple de gom a gom, es celebrava la Fira de Sant Ponç. Dues-centes paradetes d’herbes remeieres i aromàtiques, fruites en almívar, codonyat i mel, omplien les voreres del carrer. La presència de camamilla, orenga, marialluïsa, menta, tarongina, llorer, ginesta, til·la, farigola, romaní, poniol i altres herbes es feia present mitjançant la vista i l’olfacte.

Baixant una mica més per la Rambla, a mà esquerra, ens hi trobem també amb la seu de la UGT de Catalunya. El mateix dia 11, a les 19 hores, tenia lloc en aquesta seu el lliurament del Premi Paraula de narrativa breu. El primer premi va ser per a Sergi Gil i Sala de Barcelona per l’obra La gran formiga negra.

Després del breu acte de lliurament, varen actuar els invitats d’honor, Antoni Bengochea i Màrio Sasot, Duo Recapte, amb l’espectacle “Poesia de la Franja”: un empedrat poètic i musical. Tants o més poemes musicals i aromàtics com plantes a la fira de Sant Ponç varem poder assaborir: uns amb dolçor de mel, alguns amb regust a menta o romaní, altres amb un antic sabor a llorer i, com no, alguns més amb xerinola de tarongina. Excel·lent l’actuació d’Antoni Bengochea, desplegant la veu, les mans, el cos, tot un art. La bandúrria de Màrio Sasot, harmoniosa i cristal·lina, no es va quedar enrere. Desideri Lombarte, Hèctor Moret i molts altres poetes de la Franja hi posaren la lletra.


Herbes aromàtiques i poesia a la Rambla « Lo finestró del Gràcia.