Bordon demandara a la Comunitat Valencina pels danys dels aerogeneradors | Comarques Nord

Bordon demandara a la Comunitat Valencina pels danys dels aerogeneradors

_______________________
comarquesnord.cat, Bordon
dijous, 13 de maig de 2010

Bordon, un dels pobles més petits de la província de Terol, s’ha llençat a portar fins al final un complex procés judicial contra la Generalitat Valenciana per tal de reparar els danys que, segons l’Ajuntament, li provoquen tres dels parcs eòlics situats a l’interior nord de Castelló. Alguns dels aerogeneradors estan situats a menys de tres quilòmetres del casc urbà i consideren que les seues aspes sobrevolen el límit provincial de Terol.

L’Ajuntament ha arribat fins a aquest extrem després de que fa mig anys presentara una acció de responsabilitat patrimonial en la que se li plantejava a la Generalitat Valenciana arribar a un acord sense la necessitat d’interporsar una demanda judicial, però la falta de resposta de l’administració autonòmica valenciana ha portat a Bordon a acudir als tribunals per tal d’aconseguir una compensació que podria rondar els 200.00 euros anuals. D’aquesta manera es busca traure un profit econòmic als aerogeneradors que, com també ha passat en llocs de la comarca dels Ports com Cinctorres, els sofrien però no se’n aprofitaven com la resta. El soroll de les aspes, sobretot per la nit, junt amb l’impacte visual que generen són els principals problemes pels que busquen compensació. A més, al poble s’ha notat una menor afluència turística, menys caçadors i una davallada del preu dels immobles.

L’alcalde de la localitat, Félix Jarque, ha declarat a la premsa provincial turolenca que el juí els suposa un gran esforç econòmic. “Només en estudis i peritatges portem gastats ja 18.000 euros i sabem que acudir a la vista oral ens contarà altres 20.000 euros”, apuntava alhora que remarcava que “creem tindre la raó”.

Castellote, altre dels pobles de Terol que té un problema semblant ha abandonat el procés de portar a la Generalitat Valenciana front a la justícia. L’administració autonòmica valenciana, fins aleshores, no s’ha expressat al respecte.

Bordon demandara a la Comunitat Valencina pels danys dels aerogeneradors | Comarques Nord.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja