Hereu refreda els Jocs

Hereu refreda els Jocs
L’alcalde reordena el cartipàs i adverteix que la prioritat ara és la crisi i no la candidatura olímpica
Albert Balanzà
Barcelona
Ult. Act. 19/05/2010 01:34

Després d’enterrar la reforma de la Diagonal pel fracàs de la consulta, ara toca refredar l’altra gran aposta mediàtica de Jordi Hereu: la candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2022. Ara només hi ha una prioritat: la lluita contra la crisi. L’alcalde de Barcelona va intentar tancar ahir amb aquest missatge i amb una reordenació del cartipàs no volguda, motivada pel cessament traumàtic del primer tinent d’alcalde, Carles Martí, la crisi interna que va esclatar a l’Ajuntament diumenge, amb el rebuig gairebé total de les tesis municipals sobre la Diagonal.

Hereu, que diumenge no va acceptar preguntes en una jornada d’alta tensió informativa, va compensar ahir l’auditori periodístic amb una claredat meridiana en el canvi d’estratègia que el bipartit format pel PSC i ICV-EUiA ha de fer a partir d’ara. “El projecte dels Jocs és important, però no és la prioritat i no és el que em pren a mi més temps; no pot treure cap energia perquè hem d’estar centrats en la crisi, en les polítiques socials i en l’aposta per un espai públic net, ordenat i segur”, va explicar. No obstant això, avui justament Hereu i Josep-Lluís Carod presidiran la constitució del consell territorial dels Jocs.

La concentració d’Hereu en les polítiques socials i anticrisi en un nou marc d’austeritat general va confirmar el ja anunciat nomenament de Jordi William Carnes, que mantindrà l’àrea d’Hisenda i Promoció Econòmica, com a primer tinent d’alcalde. Però la novetat d’última hora, en clau de paritat però sobretot de partit, va ser la recuperació d’una històrica socialista com Imma Moraleda, en aquest mandat retirada a la regidoria d’Usos del Temps i al districte de Sants. Moraleda assumirà, de fet, la major part de les carteres que deixa Carles Martí, com Cultura, Educació i Benestar Social, però també Participació Ciutadana i Immigració.

L’herència que Martí deixa a una altra dona, Assumpta Escarp, és més petita en quantitat però no pas en qualitat: el tema calent del districte de Ciutat Vella, que a Martí li ha durat un mes després de l’adéu d’Itziar González, serà un apèndix de nivell per a la regidora de Prevenció, Seguretat i Mobilitat. Escarp també donarà un cop de mà a Carnes i assumirà el càrrec de portaveu del govern municipal. Dos homes, per acabar, Francesc Narváez i Ignasi Cardelús, també ampliaran les seves funcions per la marxa de Martí: el regidor de Mobilitat serà ara també portaveu del grup del PSC i el delegat de Presidència encapçalarà el comitè territorial dels districtes.

Pirueta local i tècnica
Les últimes perles de la remodelació d’un cartipàs que servirà per aguantar un any, fins a les pròximes eleccions, tenen una clau local i una altra de tècnica ben curioses: el regidor de Participació nomenat recentment, Ramon Nicolau, ampliarà la seva col·lecció de càrrecs als districtes –va ser president de Gràcia després d’Hereu– combinant la regidoria de l’Eixample, que deixa Escarp, i la presidència de Ciutat Vella. El comissionat de comerç Roger Pallarols canviarà la cartera tècnica per la política i estrenarà la regidoria de Comerç.

Hereu refreda els Jocs.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja