Morella es mobilitza contra el tancament del senyal de TV3 – VilaWeb

Morella es mobilitza contra el tancament del senyal de TV3

Ximo Puig qualifica l’ordre del Consell d’autoritària i incomprensible’

La societat morellana ha començat a mobilitzar-se contra l’obligació de desconnectar el repetidor que permet les emissions de TV3, que la Generalitat Valenciana ha fet arribar per carta a l’Ajuntament de Morella. L’associació Centre d’Estudis dels Ports ha fet públic un comunicat en què expressa ‘la més enèrgica condemna, repulsa i fàstic per l’ordre de la Generalitat’ i anuncia suport incondicional a l’ajuntament i mobilitzacions, si acaba consumant-se el tancament.

El batlle de Morella, Ximo Puig, en unes declaracions a VilaWeb, considera l’ordre del Consell ‘insòlita, autoritària i incomprensible en temps de globalització de la informació’. Més encara: ‘Estudiarem solucions de caràcter legal i, si no podem fer-hi res, haurem d’acatar eixa ordre impresentable.’ De fet, si l’ajuntament no tanca el repetidor abans de dilluns, el consistori haurà de pagar una multa que pot ser de mig milió d’euros a un milió. Puig ho considera ‘un atemptat molt greu’, però entén que l’ajuntament no pot arriscar-se a haver de pagar la multa.

Puig també va recordar ahir que el ple municipal de Morella havia aprovat per unanimitat el mes d’octubre passat una moció de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres impulsada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), ‘perquè volem que hi haja reciprocitat entre canals autonòmics i que siga el ciutadà qui trie’.

Finalment, va recordar que els dies 12 i 13 de juny es feia la festa de la Taula del Sènia, que esdevindrà també un espai de reivindicació contra aquesta decisió del govern de Camps i en la qual espera que encara es pugui continuar veient TV3 a Morella.

Per tot plegat moltes entitats i associacions han començat a fer crides a mobilitzacions aquest cap de setmana per a impedir el tancament del repetidor.

Morella es mobilitza contra el tancament del senyal de TV3 – VilaWeb.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja