Tallen la C-12 a Maials en contra de l’abocador de Seròs i la tèrmica de Mequinensa – Societat – AraPonent


Tallen la C-12 a Maials en contra de l’abocador de Seròs i la tèrmica de Mequinensa

Més de 400 persones manifesten el seu rebuig a les dues construccions que afectaran la zona sud del Segrià
Maials doble  fletxa El Segrià doble fletxa Dilluns, 7.6.2010. 05:00 h
Molt  dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant


Més de 400 veïns de Maials, Almatret, Llardecans, la Granja d’Escarp i altres poblacions del Segrià es van concentrar aquest diumenge a Maials, on van tallar la carretera C-12 com a protesta contra la construcció d’un abocador de residus privat al terme de Seròs (Segrià). A l’acte hi van assistir alguns veïns d’aquest municipi que són contraris a l’abocador, tot i que l’equip de govern de Seròs i part del poble accepten la proposta. Cooperatives agrícoles de la zona i els sindicats agraris van donar suport a la protesta, on també hi va participar una representació de la plataforma Almatret.Net, contrària a la construcció d’una central tèrmica a Mequinensa (Baix Cinca).

Més de 400 veïns de Maials, Almatret, Llardecans, la Granja d’Escarp i altres poblacions del Segrià es van concentrar aquest diumenge a Maials per tallar la carretera C-12

La pancarta va ser encapçada per alcaldes de diverses poblacions del Segrià

Els manifestants van donar informació als conductors aturats


etiqueta abocador seròs, almatret, la granja descarp, llardecans, maials, tèrmica mequinensa
La protesta va provocat diversos talls, durant una hora i mitja, de la carretera C-12 a l’alçada de Maials. Els manifestants van repartir pamflets als conductors perquè coneguessin la situació. Aquesta ha estat la primera acció contundent contra l’abocador de Seròs, però, segons el previst, no serà l’última. A banda de rebutjar la instal·lació al seu territori, alguns dels veïns d’aquests pobles del Segrià i les Garrigues Històriques, i en especial els seus alcaldes, critiquen la manca de consens per tirar endavant el projecte. L’alcalde d’Almatret, Evarist Giralt, va assegurar que una aposta així ‘no es pot tirar endavant si  el territori no ho vol’.

De fet, els alcaldes confien que la instal·lació de l’abocador no s’acabi fent efectiva. L’alcalde de Maials, Joan Sabaté, va explicar que molts municipis ja han fet mocions en contra d’un projecte que l’ajuntament de Seròs encara no ha aprovat. Aquest consistori ha iniciat ja els passos tramitant el Pla Especial Urbanístic que ha de permetre col·locar la instal·lació que promou l’empresa Dipòsits Controlats de Catalunya.

El regidor a l’oposició de Seròs, Josep Maria Teixidó, va denunciar ‘una agressió contínua a la zona, amb projectes com l’abocador de Riba-Roja o la tèrmica de Mequinensa’. ‘No entenem perquè hem de ser dipositaris d’uns residus que no generem’, va lamentar Teixidó. El regidor, a més, no veu assegurades les compensacions que hauria de rebre l’ajuntament de Seròs a canvi d’acollir l’abocador.


lectures 527 lectures Comentaris Un comentari

Tallen la C-12 a Maials en contra de l’abocador de Seròs i la tèrmica de Mequinensa – Societat – AraPonent.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja