Unanimitat del Ple de Morella per TV3 i Aragón Televisión | Comarques Nord

Unanimitat del Ple de Morella per TV3 i Aragón Televisión


_______________________________________________________
comarquesnord.cat, Morella
dijous, 10 de juny de 2010

El plenari ordinari que es va celebrar anit en l’Ajuntament de Morella va tornar a posar de manifest que el municipi vol recuperar les emissions de TV3 i Aragó Televisió. La corporació municipal es va unir per a aprovar per unanimitat la moció que insta “a les administracions públiques competents a legalitzar les emissions censurades i permetre la recepció dels programes d’Aragó Televisió i TV3 en les nostres comarques”.

Segons el regidor de tecnologies de la informació i de la comunicació, Ernesto Blanch, “el Consell ha pretés que la veu de protesta de milers de valencians i valencianes no s’escoltara esta vegada i deixara en evidència l’atac arbitrari del PP valencià als drets més elementals de qualsevol societat democràtica”. A més, afegix que “cada dia tenim accés a més televisions en diferents llengües, continguts i orientacions polítiques i la resposta d’un govern no pot ser mai la censura d’un canal en particular”.

Blanch també va fer menció dels mitjans de comunicació que emeten de forma il•legal en la Comunitat. “Mentres són moltes les cadenes de ràdio i televisió que emeten amb caràcter irregular en la Comunitat, al llarg del nostre territori i, en la nostra comarca tenim exemples ben coneguts per tots i amb finançament directe d’organismes governats pel Partit Popular, la directora general promou una persecució selectiva”.

En la moció aprovada s’explica que “després d’un quart de segle podent triar els programes de TV3, esta decisió representa una notable pèrdua en la capacitat d’elecció dels veïns de la localitat”. També s’extrau del text aprovat que “la pèrdua d’este servei dificulta encara més l’accés a la cultura dels nostres veïns” i que “és un greu retrocés al procés de normalització i dignificació del valencià”

Els dos grups municipals van aprovar que “l’Ajuntament acata per imperatiu legal el requeriment fet per la Direcció General de Promoció Institucional, mostrant la seua disconformitat amb el contingut” i van agrair el recolçament rebut per les entitats i ciutadans de Morella i de la Comarca “davant d’esta injusta i arbitrària actuació del Consell”.

Orde del dia
Dels altres punts tractats en el plenari, destacava la moció de l’equip de govern per a sol•licitar la reobertura de l’Hotel de la Fàbrica Giner. El punt es va aprovar per set vots a favor, els de l’equip de govern, i dos abstencions, de l’oposició. A més, es va aprovar per unanimitat la modificació de l’ordenança de la taxa de servicis culturals, la cessió d’ús gratuïta d’uns terrenys de l’Hostal Nou a l’Electra del Maestrazgo, el projecte de construcció de 48 nínxols en el cementeri i es van llegir els informes de la sentència del camí de la Canà i el de les jornades de la gent major.

Unanimitat del Ple de Morella per TV3 i Aragón Televisión | Comarques Nord.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja