VilaWeb – Blanco confirma a Camps que l’autovia d’Aragó acabarà a Vinaròs.

DIMECRES, 15/07/2009 – 11:06h

Blanco confirma a Camps que l’autovia d’Aragó acabarà a Vinaròs.

El ministre de Foment confirma també la licitació de les obres de l’A7 entre Vilanova i la Jana.

La reunió que va mantenir ahir a Madrid el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, amb el ministre de Foment, José Blanco, va servir de marc per a l’anunci que, finalment, l’A68, l’anomenada Autovia d’Aragó a la mar aprofitarà l’actual traçat de la N-232, passarà per Morella i acabarà en Vinaròs, tal com era la petició unànime dels ajuntaments, els partits i la societat castellonenca en general.

L’entrevista va servir també per desbloquejar la continuació de l’autovia A7, en el tram que va des de Vilanova fins a La Jana, a la ratlla del Principat, les obres de la qual, una vegada dut a terme el canvi de titularitat, el ministeri procedirà a licitar en tres trams, a així com per confirmar que durant el proper any 2010 s’iniciaran les obres del tram del TGV que ha d’unir València amb Castelló, i que al mateix temps arribarà a la nostra ciutat aquest tren en ample variable.

En canvi, pel que fa al Corredor Mediterrani, s’ha concretat que aquest disposarà de quatre vies, dos d’ample internacional per a viatgers i dos més, però d’ample ibèric, per a mercaderies; ara bé, no s’ha concretat massa la seua presentació a la Unió Europea com a projecte preferent d’infraestructures.

La notícia ha estat rebuda amb gran satisfacció pels polítics castellonencs, tant populars com socialistes. Per al PP, “és un triomf de la societat civil de Castelló, que ha reivindicat durant anys aquestes infraestructures” (Carlos Fabra), “és un gran èxit, perquè duem molts anys reivindicant l’AVE i mai no s’havia avançat tant” (Alberto Fabra) i “el PP i el president Camps són l’única garantia per a que arriben l’AVE i el Corredor” (Ricardo Costa). I per al PSOE, “s’obre una nova etapa per a la província” (Ximo Puig)i “aquests acords confirmen el compromís de Zapatero amb Castelló” (Francesc Colomer).

VilaWeb – Blanco confirma a Camps que l’autovia d’Aragó acabarà a Vinaròs..

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja