Acte de presentació de “Lo Trinquet”

Acte de presentació de “Lo Trinquet”

Tal com s’havia anunciat, ahir 3 de juliol va tenir lloc al Saló de l’Ajuntament de Calaceit, la presentació de la col·lecció de llibres “Lo Trinquet”, en llengua catalana i editada per l’Instituto de Estudios Turolenses (Diputació Provincial de Teruel). Un acte molt lluït i amb força assistència de públic. A taula,  el president de la DPT Antonio Arrufat, l’alcaldessa de Calaceit Rosa María Domènech, Artur Quintana com a director de la col·lecció, Montserrat Martínez directora de l’IET, José Miguel Gràcia com a president de l’Associació Cultural del Matarranya, Carles Sancho com a conseller de l’IET, Marta Momblant autora d’un dels dos llibres presentats i Carles Terès dissenyador i productor gràfic de la col·lecció.

Obrí l’acte l’alcaldessa i donà la paraula als diferents intervinents : Carles Sancho per a presentar la col·lecció —la primera en llengua catalana de l’IET—, els seus motius i el seu futur; Artur Quintana per a explicar sintètica, però exhaustivament l’antologia Roda la Mola, poesía del Baix Aragó de llengua catalana des dels seus orígens als nostres dies (1r llibre de lo Trinquet). A banda dels autors medievals i la poesia  anònima i popular, hi figuren antologats  disset autors dels segles XX i XXI, diverses col·leccions de jotes i set grups musicals. Els autors assistents van llegir poemes seus i també de Desideri Lombarte i Teresa Jassà, tot i que l’actuació més entranyable va està la de Tomàs Bosque que va cantar, amb veu afinadíssima i melodiosa i  a capella, “Roda la mola” —després de més 30 anys que no ho feia en públic— i ens va fer cantar a tots la tornada:

“Roda la mola,

roda lo molí,

una coca fina

i un trago de vi”

Després,  la Marta Momblant ens va presenta la seua obra de teatre Fora de temps, fora de lloc (2n llibre de Lo Trinquet) amb la lectura d’una escena per uns amis de Beceit. Carles Terès  parlà del disseny i del logo de la col·lecció

La directora de l’IET, Montserrat Martínez, es mostra il·lusionada amb la col·lecció i el projecte cultural que representa per a la institució turolenca que presideix.

Tancà l’acte el senyor Antònio Arrufat, president de la DPT glosant les tasques culturals i generals de la Diputació i agraint el treball de tots envers les dues publicacions presentades.

(Fotografies de Sigrid von der Twer)

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja