Viles i Gents :: Ràdio Matarranya 107.8 FM :: July :: 2010

Ràdio Matarranya 107.8 FM

C. Sancho Categoria: Article Viles i Gents

-publicat el 25 de juny del 2010-

Des de finals d’abril la comarca del Matarranya compta amb una emissora de ràdio. Des de Calaceit emet diàriament dos hores l’informatiu territorial ‘Matarranya al dia’, de 12 a 14 i repeteix la programació de 18 a 20 hores. És la primera emissora que es constitueix a la comarca i on es pot escoltar la llengua pròpia del territori. La iniciativa corre a càrrec de l’empresa Masmut Produccions, especialitzada en el món dels mitjans de comunicació als Ports i al Matarranya. Ràdio Matarranya emet pel 107.8 de la FM i es pot sintonitzar també on-line per internet. Fins i tot es poden escoltar els programes a través de podcast, a qualsevol hora del dia sense necessitat de transistor. L’emissió de Ràdio Matarranya es completa amb connexions amb Aragón Radio, l’emissora pública autonòmica que d’esta manera amplia la seua xarxa. Com argumenta la mateixa entitat és la ràdio que intenta agrupar els divuit pobles que formen la comarca amb una sola veu. Ràdio Matarranya és la portaveu de la informació de totes les viles. Com molt bé diuen en publicitar-la: és emissora teua, la nostra, la de tots. Per tal d’aconseguir ser més participativa i plural vol donar veu als diferents col•lectius de la comarca i els primers que s’hi han afegit són els jóvens de l’Institut del Matarranya que fan el programa de ràdio setmanal ‘Jóvens’ on opinen dels temes que més interessen i preocupen al col•lectiu d’esta franja d’edat. La iniciativa radiofònica compta amb la col•laboració de l’àrea de Joventut de la comarca. Ràdio Matarranya és un mitjà de comunicació que es feia imprescindible per integrar un territori d’escassa població rural, molt dispersa i de poca tradició comercial per la dificultat de les comunicacions entre les viles però amb una intensa activitat cultural i amb un il•lusionant futur.

Carles Sancho Meix

Viles i Gents :: Ràdio Matarranya 107.8 FM :: July :: 2010.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja