Horta

Aragó envia mitjans a Catalunya per actuar en el foc

SARAGOSSA, 21 Jul. (EUROPA PRESS) –

El Govern d’Aragó ha enviat dos helicòpters, dues quadrilles helitransportades i tècnics experts del grup de suport del Departament de Medi Ambient a Catalunya per lluitar contra el foc declarat a Horta de Sant Joan (Tarragona) i que afecta el Parc Natural dels Ports.

Des de primera hora de la tarda treballen a la zona del foc els esmentats efectius, a més d’una unitat BRAF; mitjans del ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí amb seu a Aragó, la Brigada de Reforç per a la Intervenció en Incendis Forestals (BRIF) de Daroca, i dos avions FOCAS.

Segons ha informat el Departament de Medi Ambient ha desplaçat a la zona Arenys de Lledó (Terol) un director tècnic d’extinció i tres quadrilles terrestres, i s’han mobilitzat efectius contra incendis d’altres zones de la comunitat autònoma per acostar-los a l’àrea pròxima a l’incendi per si fos necessària la seva intervenció.

A cada moment, el Govern d’Aragó ha estat en contacte amb els responsables de la Generalitat, a través de la Direcció General de Gestió Forestal, Direcció General d’Interior i el mateix conseller de Medi Ambient, Alfredo Boné. També hi ha contactes amb el ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí a través del secretari d’Estat, Josep Puxeu.

A més, s’ha desplaçat a la població de terol d’Arenys de Lledó el Lloc de Comandament Avançat mòbil del Departament de Política Territorial, Justícia i Interior del Govern d’Aragó per col·laborar en les tasques de coordinació.

L’enviament de mitjans a Catalunya està sent coordinat pel Centre d’Emergències 112-SOS Aragó. Des de primera hora de la tarda s’està aplicant el protocol que inclou les Normes de coordinació per al cas de sinistres amb desplaçament de mitjans entre comunitats autònomes.

mitjançantAragó envia mitjans a Catalunya per actuar en el foc. europapress.cat.