Convergència Democràtica de la Franja es presentarà a les properes municipals

Vol presentar-se als municipis de la Franja per defensar-hi el català i per potenciar-hi infraestructures, serveis socials i economia

Les comarques del Matarranya, la Llitera, el Baix Cinca i la Ribagorça seran les primeres de la Franja de Ponent que comptaran amb una nova formació política de cara les eleccions municipals de l’any vinent: Convergència Democràtica de la Franja (CDF). El partit es va fundar el de febrer de 2009 amb l’apadrinament de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) de cara les eleccions al Parlament Europeu i té per objectiu implantar-se a tota la Franja per vetllar per la defensa i la promoció del català així com per la potenciació de les infraestructures, els serveis socials i l’economia a l’Aragó de parla catalana. De moment encara no s’ha anunciat qui encapçalarà les llistes ni en quines poblacions es presentaran candidatures.

Tot i l’apadrinament i la col·laboració amb CDC, Felip Puig ha aclarit que es troben “lluny d’intervencionismes” i la nova formació manté la seva identitat jurídica pròpia. D’altra banda, el secretari general de CDF, Paco Tejero, ha aprofitat el congrés fundacional per reivindicat la identitat de la Franja i posar de manifest els problemes que tenen am bla llengua catalana, els projectes empresarials, la xarxa sanitària, el transport públic, les comunicacions i la recepció de les emissions de TV3.

Racó Català – Convergència Democràtica de la Franja es presentarà a les properes municipals.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja