El Museu Juan Cabré de Calaceit presenta ‘El Matarranya desconegut’ | Comarques Nord

El Museu Juan Cabré de Calaceit presenta ‘El Matarranya desconegut’


comarquesnord.cat, Calaceit
dimecres, 6 d’octubre de 2010

El Museu Juan Cabré de Calaceit, la Comarca del Matarranya i la Casa Amatller (Barcelona), presenten l’exposició ‘El Matarranya desconegut’, una col·lecció fotogràfica que reuneix una acurada selecció d’unes seixanta imatges inèdites. En concret, la bellesa paisatgística, històrica i quotidiana queda reflectida en aquesta selecció fotogràfica que recopila algunes de les instantànies que Pelai Mas va realitzar al Matarranya durant la campanya del 1919.

Pelai Mas va documentar la destacada riquesa històric-artística d’aquesta zona i va deixar testimoni del patrimoni monumental de la comarca, descobrint els tresors de llocs com Arenys de Lledó, Calaceit, Queretes, La Freixneda, Pena-roja, Valderrobres i Valljunquera. Fidel a la seua metodologia de treball, Mas va retratar aspectes representatius de l’arquitectura civil i religiosa, però també aspectes urbanístics, paisatgístics, arqueològics i escenes de la vida quotidiana.

Aquesta exposició s’inaugurarà el pròxim dissabte 9 d’octubre a les vuit de la tarda i estarà oberta fins al 22 de maig de 2011. Durant el temps que estigui l’exposició s’aniran realitzant diferents activitats, com ara conferències, recitals i tallers infantils, que permetran una aproximació més detallada a la realitat del Matarranya als seus visitants. La mostra també s’acompanyarà amb la publicació d’un ampli catàleg amb imatges i texts.

El Museu Juan Cabré de Calaceit presenta ‘El Matarranya desconegut’ | Comarques Nord.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja