TV3 es veurà a tots els pobles del Matarranya en un mes | Comarques Nord

TV3 es veurà a tots els pobles del Matarranya en un mescomarquesnord.cat, Arenys de Lledó
dijous, 14 d’octubre de 2010

TV3 tornarà a emetre’s al Matarranya. Així ho va confirmar ahir lo conseller de Presidència del Govern d’Aragó, Javier Velasco, que va destacar a Arenys de Lledó que en un mes se podran veure los canals de la televisió pública catalana a totes les comarques de la Franja. Això ha estat possible gràcies al conveni que han firmat lo Govern d’Aragó i el de Catalunya, i que permetrà que a les zones limítrofes, d’ambdues regions puguen veure la televisió pública de la comunitat veïna.

En concret, a la comarca del Matarranya se recuperarà l’emissió de TV3 que, en la majoria dels pobles, es va perdre amb la reconversió a la TDT. A més, los municipis de la comarca també podran sintonitzar lo canal 33, Canal Súper 3 i el 3/24. Precisament, Velasco va donar a entendre que “lo conveni s’ha signat en un lloc on la frontera no existeix” i que no tenie sentit que “lo mitjà més important en català no es pogués veure en aquelles zones on molta gent parle eixa llengua”.

‘Un acte de justícia’

Per la seua banda, Ramón Tejedor, president de la Corporació Aragonesa de Radiotelevisió, va defensar que la firma d’este conveni “és un acte de sentit comú i de justícia. Justícia perquè a estes zones limítrofes se veia el senyal de TV3” i “els avenços tecnològics de la TDT, paradoxalment, van produir un retrocés social”. Per tant, “este contrasentit lo resolem a través de la signatura d’este conveni i en pocs mesos restablirem allò que sempre hagués hagut de mantindre’s”.

Paral·lelament, lo conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, va concretar que “la televisió aragonesa es veurà a la zona de frontera” i que alguns repetidors, entre ells lo de Monte Caro, “permetran entrar el senyal a l’interior de Catalunya”. Tresseras va considerar que a la signatura d’este conveni ha imperat “el criteri de reciprocitat, quan més canals millors” i que a més hi havie un “interès especial a les comarques de parla catalana d’Aragó”.

Catalunya i País Valencià

En relació a la problemàtica d’emissió de TV3 al País Valencià, lo conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya va explicar que “hi havia un principi de reciprocitat”, que és lo mateix que s’ha utilitzat amb Andorra, la Catalunya nord, les comarques de la Franja i Ses Illes. Tresserras va assenyalar que “es van arribar a escriure uns principis d’acord però no s’han signat mai”, i que en los darrers mesos “s’ha produir un gir per part del govern valencià que ens sembla preocupant”

La signatura d’este conveni que permetrà que les emissions de TV3 es recuperon al Matarranya se va celebrar al nou hotel rural d’Arenys de Lledó. Precisament, l’alcaldessa d’este municipi, Maria Teresa Querol va explicar que aprofitant este acte, “hem fet una petita inauguració del local” i va recordar que “sense l’ajuda del Govern d’Aragó no s’hagués fet una obra tan important com esta”. Querol se va mostrar molt satisfeta perquè lo poble d’Arenys recupero l’emissió de TV3.

TV3 es veurà a tots els pobles del Matarranya en un mes | Comarques Nord.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja