El bisbat de Lleida desisteix de reclamar la propietat de l’art de la Franja – VilaWeb

El bisbat de Lleida desisteix de reclamar la propietat de l’art de la Franja

Abandona el procés judicial civil · L’Associació Amics del Museu creu que les pressions rebudes en són el motiu

El Bisbat de Lleida va decidir ahir que no continuaria reivindicant la propietat del conjunt d’obres d’art sacre que el bisbat de Barbastre reclama des de fa quinze anys, després d’una reunió a Madrid amb el nunci del Vaticà.

El bisbat va anunciar que reconeix i acata les resolucions canòniques que atorguen les peces d’art en litigi a l’Aragó. D’aquesta manera, el Bisbat de Lleida renuncia a continuar amb el procés endegat per l’Associació d’Amics del Museu de Lleida per demostrar la propietat lleidatana d’aquests béns.

Precisament l’advocat de l’Associació, Francesc Sapena, considera que els motius principals de la decisió són les pressions que ha hagut de suportar el Bisbe de Lleida, Joan Piris, per part de l’església. Segons Sapena, malgrat que durant mesos el Bisbe ha recolçat la posició dels Amics del Museu, finalment ha hagut d’acatar la resolució de l’església. De totes maneres, l’advocat considera ‘absolutament irrellevant’ la retirada del Bisbat de cara a la decisió que prengui la jutgessa, titular del jutjat número quatre contenciós administratiu de Lleida, que s’encarrega del assumpte.

El batlle de la ciutat, Àngel Ros, veu amb ‘preocupació una orientació cap a posicions anteriors’ per part de l’església. A més, defensa que Lleida utilitzi ‘totes les vies jurídiques’ per demostrar el seu dret sobre les obres. Ros diu que això no impediria que s’assolís un pacte entre els dos territoris i recorda que qualsevol decisió sobre les obres que afecti la part lleidatana del litigi ha de passar pel Consorci del Museu de Lleida, format per les admistracions i el Bisbat.

El bisbat de Lleida desisteix de reclamar la propietat de l’art de la Franja – VilaWeb.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja