Neix la Càtedra ‘Comarca del Matarranya’ | Comarques Nord

Neix la Càtedra ‘Comarca del Matarranya’


comarquesnord.cat, Saragossa
dijous, 4 de novembre de 2010

La Comarca del Matarranya i la Universitat de Saragossa han firmat un conveni de col·laboració que supose la creació de la Càtedra ‘Comarca del Matarranya’, un instrument que contribuirà a la generació de coneixement en les àrees de paisatge i recursos mediambientals, ordenació del territori, treball sostenible qualitat del territori, enfortiment institucional i de govern local i també desenvolupament social.

Se tracte de la primera càtedra que la Universitat de Saragossa cree amb una comarca aragonesa i també la primera relacionada amb les activitats de les Facultats de Veterinària i Filosofia i Lletres. Les càtedres són unions estratègiques i duradores en el temps on se beneficien les dos parts dels resultats de les seues investigacions, lo desenvolupament i la innovació que se desenvolupen en diferents àrees del coneixement, tant des del punt de vista científic, com empresarial.

Projectes d’investigació
Los objectius de la ‘Càtedra Matarranya’ passaran per la promoció de la ‘Marca de Qualitat’ del Matarranya’, i se posaran en marxa projectes d’investigació en diferents línies temàtiques, se recolzaran tesis doctorals i projectes final de carrera en l’àmbit d’activitat cobert per la Càtedra, se farà formació contínua per als professionals de la Comarca del Matarranya, se faran pràctiques per a estudiants a la Comarca del Matarranya o la concessió de beques i premis.

Pròximament, se constituirà una Comissió Mixta de Seguiment del Conveni, integrada per tres representants de cada una de les parts, que nomenarà el Rector de la Universitat de Saragossa i lo president de la Comarca del Matarranya, que es reunirà, almenys, una vegada a l’any. Lo Matarranya aportarà 50.000 euros anuals per a la realització dels diferents projectes.

Neix la Càtedra ‘Comarca del Matarranya’ | Comarques Nord.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja