Viles i Gents

10 November, 2010

Proposta per a l’ocupació

J. A. Carrégalo Categoria: Article Viles i Gents

Jo no sé a vatres, però a mi em passe que quan ixco de viatge i canvio d’ambient, durant los primers dies se m’estronquen les ganes de fer de cos. Contràriament, quan, una volta superat lo trasbals, recupero la normalitat fisiològica, cada dos per tres em trobo amb la necessitat d’haver de localitzar un vàter, la qual cosa em genere un gran nyiguit, ja que acabo d’arribar a aquella edat en la que els esfínters comencen a amollar. Evidentment, la solució és fàcil quan vas pel camp, però si et trobes al mig de qualsevol ciutat espanyola, la dificultat de localitzar urinaris públics és molt gran ja que, normalment, no n’hi ha, i, per tal causa, has d’anar a parar sempre als bars i a les cafeteries, que els tenen reservats per als clients. Però eixa situació comporte la necessitat de consumir cada vegada que necessites un vàter. I això és un peix que es mossegue la coa, ja que al cap de poc temps has de tornar a orinar. Ara bé: redolant per l’estranger hai comprovat que en alguns llocs tenen una bona alternativa. Es tracte d’urinaris públics, que és de suposar que han segut construïts per les autoritats i que han segut cedits a gestionar a persones, amb la responsabilitat de mantindre’ls nets i en condicions a canvi d’un preu raonable que han de satisfer els usuaris. Tot i que sigue d’iniciativa privada, alguns Mc Donald’s apliquen ja este sistema sense que hages de consumir necessàriament. Puc assegurar que quan estàs a qualsevol ciutat europea i sents la imperiosa necessitat de trobar un lavabo, s’agraïx molt tindre’n un a mà. I encara més si, com acostume a succeir, està ben net i polit. Penso que d’esta manera tant senzilla, en estos temps de penúria econòmica i amb una inversió mínima, les autoritats d’este país podrien facilitar llocs de treball dignes a uns quants milers de les persones que, per no disposar de recursos, es veuen en la necessitat d’anar captant pels carrers.

mitjançantViles i Gents :: Proposta per a l’ocupació :: November :: 2010.