Gràcia: Donar exemple

(Article de la columna de Lo Cresol al Diario de Teruel)

Recentment el senyor Aznar ha fet les següents declaracions amb relació a les autonomies: “Aquesta configuració de l’Estat, amb tant grau de debilitat, ha de ser reformada en despesa i en ordenació, perquè Espanya no dóna per tenir 17 organismes, 17 administracions que fan les mateixes coses. No podem mantenir aquest Estat tal com està configurat. Espanya és un Estat políticament no viable i financerament, inviable. Algú ha de posar-li el picarol al gat del sistema i serà el PP”.

Quina ocasió perduda per part del senyor Aznar per demostrar amb el seu exemple com s’hauria de reduir el dèficit espanyol. —Renuncio al meu sou vitalici com a expresident perquè ja en tinc prou amb el que guanyo privadament— hagués pogut dir. I hagués pogut afegir que una forma d’estalviar a Espanya seria la desaparició de les províncies i les diputacions —totes fan el mateix—, seria un bon començament.

Em podria dir el senyor Aznar la utilitat real del Senat? Per a què necessitem una Càmera d’Autonomies quan no vol automies? I que hem de fer amb els Ministeris a Madrid mig buits de continguts? Segurament els voldria omplir novament. També hagués pogut dir que s’haurien de retallar els càrrecs a les ambaixades i consolats.

La meitat dels govern autonòmics corresponen al PP. Com el senyor Aznar té les coses tan clares al respecte, hauria de convèncer als seus presidents i consellers autonòmics per tant de que es reduïren els sous en un vint-i-cinc o cinquanta per cent, més encara, podrien dimitir i arrossegar amb ells tots els càrrecs de confiança, atesa la malignitat d’aquestes institucions.

Com a acte de contrició per la seua responsabilitat directa de portar l’exèrcit espanyol a l’Iraq, hagués pogut qüestionar la presencia actual de les tropes a l’Afganistan i les despeses tant importants que això comporta, amb uns resultats tan magres o tal vegada nuls.

El PSOE rebutja recentralitzar l’Estat autonòmic, segons han manifestat destacats membres del partit, fins i tot, a alguns càrrecs autonòmics del PP no els van plaure les paraules d’Aznar. No han de rebutjar, ni deixar de rebutjar, només han de llegir la Constitució Espanyola i complir-la. Anem per mal camí.

José Miguel Gràcia

Donar exemple

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja