Polèmica a la premsa aragonesa per la plantada de Raül Agné

Polèmica lingüística

Va abandonar la roda de premsa davant la impossiblitat de respondre en català

Polèmica a la premsa aragonesa per la plantada de Raül Agné

El Diario del Alto Aragón assegura que l’entrenador del Girona va fer “cas omís” a les peticions que repongués en castellà

La premsa aragonesa es mostra avui crítica amb la reacció de l’entrenador del Girona, Raül Agné, que ahir va abandonar la roda de premsa posterior al partit del seu equip al camp de l’Osca davant les crítiques dels periodistes locals quan es disposava a respondre en català les preguntes que se li havien formulat en aquesta llengua.

Tot i que Agné va justificar que constestava en català perquè li havien preguntat en català, i que no tindria “cap problema” per respondre després en castellà les preguntes que se li fessin en aquesta llengua, el Diario del Alto Aragón assegura que l’entrenador, nascut a la localitat de Mequinensa, a la Franja de Ponent, va fer “cas omís” a les petició dels mitjans locals perquè parlés en castellà. El rotatiu assegura, a més, que es va “negar a repondre en castellà”, i que després de sortir de la sala de premsa “se’l va veure a la zona mixta atenent alguns mitjans”.

D’altra banda, l’Heraldo de Aragón diu que el tècnic va suspendre “unilateralment” la roda de premsa, i parla de “descoordinació” entre periodistes catalans i aragonesos a l’hora d’establir un ordre per preguntar en una i altra llengua. Segons aquest diari, la petició d’un periodista local, “en plena intervenció” d’Agné, perquè respongués en castellà una pregunta formulada en català, va “indignar” l’entrenador, que va optar per marxa i “atendre els professionals gironins al marge”.

També a Youtube, el vídeo de la roda de premsa ha generat alguns comentaris, la majoria favorables a la reacció d’Agné. Només un usuari considera que va voler “donar la nota” i “fer-se l’interessant”, i el compara amb el polèmic entrenador del Reial Madrid, José Mourinho.

Polèmica a la premsa aragonesa per la plantada de Raül Agné.

3 Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Comments are closed