El CD Huesca carrega contra Agné per “negar-se a contestar en castellà”-370289

El CD Huesca carrega contra Agné per “negar-se a contestar en castellà”

El club esportiu fa pública una nota en la que es limita a demanar “disculpes als mitjans locals” per la “‘expantada’” del tècnic gironí

Es posa del costat dels periodistes que no van permetre que parlés en català

El CD Huesca ha sortit al pas de la polèmica roda de premsa de dissabte, quan al tècnic del Girona, Raül Agné, se li va recriminar que utilitzés el català en resposta a preguntes fetes en aquest idioma i que es va resoldre amb l’abandó de la sala del tècnic del Girona, nascut a la localitat aragonesa catalanoparlant de Mequinensa i l’acabament fulminant de la roda de premsa.

Però lluny de lamentar les circumstàncies que van portar a l’estroncament de la roda de premsa, la insistència d’alguns periodistes a que Agné no parlés en català, el CD Huesca ha carregat contra l’entrenador per “negar-se a parlar en castellà”.

En una nota feta pública al seu web, el club esportiu d’Osca demana, entre faltes d’ortografia, “disculpes als mitjans locals” per la “expantada” (sic) de l’entrenador del Girona, “per negar-se a respondre en castellà”. Segons la nota, l’entrenador “va crear un problema on no n’hi havia hagut mai cap”, ja que, segons la versió del clu, “es va negar a contestar en castellà a les preguntes de mitjans catalans, cosa que suposava que els mitjans informatius locals no entendrien les respostes”.

El club esportiu obfvia en la seva nota que Agné ja havia respost anteriorment a preguntes en castellà i que va mostrar la seva disposició a seguir fent-ho un cop contestada la pregunta que se li va fer en català.

El CD Huesca, en canvi, dóna la raó als periodistes locals que van considerar que tot i que la pregunta s’havia fet en català, Agné l’havia de contestar en espanyol. Així mateix, el club reflexiona que Agné “sembla tenir incomoditat o necessitat de justificació amb l’idioma”.

Finalment, el CD Huesca, que es considera “aliena a la situació creada pel tècnic del Girona”, es limita a demanar “disculpes als mitjans informatius d’Osca i nacionals presents a la roda de premsa”.

Avui+ – Notícia: El CD Huesca carrega contra Agné per “negar-se a contestar en castellà”-370289.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja