PACO TEJERO SERÀ EL CANDIDAT DE CDF A L’ALCALDIA DE FRAGA.

2/3/2001

Convergència Democràtica de la Franja ha presentat aquesta tarda el seu candidat, fent valoració de la legislatura i marcant els eixos fonamentals del seu projecte polític per a Fraga.

La secretaria general adjunta de CDF, Marta Canales, va presentar el candidat fragatí -que també és el secretari general del partit- i va destacar “el suport unànime de la nostra militància i la ratificació del Comitè Executiu Local. Tejero té la nostra plena confiança i és un candidat que conjuga la il·lusió per un projecte ambiciós i una experiència de molts anys a l’administració local”.

Per la seva part, Paco Tejero va agrair la confiança que li havia mostrat el partit i va destacar la manera de fer política de CDF. Segons el candidat fragatí, l’administració local ha de ser la pròxima a la gent i la resolutiva dels problemes urgents i immediats i CDF ha estat “un partit de vocació municipal, d’estar al costat de la gent i durant aquests cinc anys hem fet oposició de manera responsable, aportant idees i alternatives i amb una crítica constructiva, sempre en positiu”.

Tejero va afegir que aquesta manera de fer no és la que ha imperat a l’ajuntament de Fraga durant els darrers anys. “La gent estem cansats d’espectacles lamentables i CDF entenem que les coses es poden fer d’una altra manera, amb projectes ambiciosos per a Fraga i que són el bé comú i el futur de la ciutat i dels fragatins. És amb eix esperit que continuem treballant i que fem la nostra candidatura, des del compromís amb els fragatins i amb l’orgull i la responsabilitat de ser-ho”, afirmà.

Respecte a les propostes electorals, Tejero no va avançar detalls però considerà que “algunes propostes que vam fer fa quatre anys continuen vigents i són més necessàries que mai però les noves propostes de govern que presentarem són responsables, eficients i ambicioses. Això vol dir que no prometem obres faraòniques que sabem que no es podran finançar ni presentarem propostes per vendre fum”.

Tejero també va destacar que el programa electoral vol recollir  l’opinió de dels ciutadans. Per aquesta raó, CDF continua tenint trobades amb ciutadans i amb associacions per aconseguí que “el projecte que tenim per a Fraga sigui el projecte de la ciutat, que tothom se’n puguin sentir part”.

VALORACIÓ DE LA LEGISLATURA

Els dirigents convergents també van fer la valoració d’aquesta darrera legislatura i de l’evolució del partit.

CDF ha incrementat la base de militants i ha aconseguit implementar-se comarcalment. Segons Canales, “aquest és el motiu que ens permet que hi hagi llistes electorals convergents a diferents comarques de la Franja” per als propers comicis del 22 de maig.

També van destacar les col·laboracions amb CDC en temes territorialment conjunts o que tenen afectació a les comarques de la Franja. Aquesta col·laboració s’ha visualitzat en interpel·lacions al Senat, a través del grup de CiU, sobre projectes com la central tèrmica de Mequinensa o la MAT Peñalba- Isona. Aquest treball conjunt també s’ha dut a terme amb l’eurodiputat Ramon Tremosa, a la Comissió Europea. Cal recordar que Canales formà part de la candidatura europea de CiU.

Segons Canales, temes com la Llei de llengües, les recepcions de TV3, l’oposició a projectes mediambientals insostenibles o els procediments administratius irregulars –com el de la nova seu de la Comarca del Baix Cinca i que així ho va reconèixer el Justícia d’Aragó- han estat alguns dels cavalls de batalla de CDF durant aquesta legislatura a tot el territori. “Hem fem la tasca fiscalitzadora d’oposició i també hem defensat el nostre posicionament en iniciatives que considerem contràries als interessos i desenvolupament del territori”

DADES BIOGRÀFIQUES DEL CANDIDAT

Francisco Tejero Costa (Fraga, 1954) té una dilatada experiència com a representant i responsable polític de l’administració local i comarcal.

Durant setze anys, fins al 2003, va ser regidor de l’Ajuntament de Fraga de diferents àrees  i també va ser el primer president de la Comarca del Baix Cinca de 1999 a 2003.

Mestre de professió, el seu compromís personal amb la ciutat l’ha fet participar activament en el moviment cultural de Fraga, sent membre fundador i de la junta de l’Institut d’Estudis del Baix Cinca.

Des de la seua faceta d’historiador, ha publicat dos llibres centrats en projectes d’investigació sobre demografia local i també sobre l’època republicana i la guerra civil al Baix Cinca.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja