ARENY DE NOGUERA EXISTEIX!!!

viernes 31 de julio de 2009

ARENY DE NOGUERA EXISTEIX!!!

Un cop més els amics del DIARIO DEL ALTOARAGÓN s’obliden que entre SOPEIRA i EL PONT DE MONTANYANA/PUENTE DE MONTAÑANA hi ha una vila que es diu ARENY DE NOGUERA/ARÉN.

Aquest fet no és aïllat,i no és exclusiu d`aquest “Diario”, també succeeix en altres mitjans de comunicació i publicacions institucionals que mostren mapes que ignoren aquesta localitat ribagorçana, com ignoren, com a norma general, tot allò que succeeix de Benavarri cap amunt: les activitats culturals que es realitzen en aquests pobles no es sap res de res, fins i tot al Butlletí Oficial de la Comarca: “La Crónica de la Ribagorza” apareix res de tot aquest bast territori. La Vall Mitjana de la Noguera Ribagorçana sols existeix per a fer-se fotos a les visites oficials de consellers o del President, per a pagar impostos i per a delimitar el territori i dir fins a ón s’estèn la RibagorZa o AragóN. Si es plasma en un mapa apareixen algunes de les poblacions per on passa la carretera N-230 com Sopeira, Pont de Montañana, però NO ARENY DE NOGUERA. Casualment, Camporrells, més allunyant del vial que Areny, sí que apareix en el mapa del Diario del Alto Aragón.
La discriminació i el desconeixement vers a ARENY DE NOGUERA és enorme, tenint en compte que si sumem la població de Sopeira i el Pont de Montanyana juntes arriben a poc més de la meitat de la població d’Areny. El fet d’estar a la periferia de la periferia afavoreix que NI els horaris del Centre d’Interpretació de la Ribagorça, NI del Museu del Dinosauris d’Areny, NI les seves exposicions, NI les activitats que es realitzen pels diferents col·lectius locals o comarcals tinguin la més mínima repercusió a nivell comarcal, provincial com autonòmic.
Una situació que fins ara ni la Comarca ha dit res, ni cap Ajuntament s’ha pronunciat al respecte, mentre la desinformació d’aquets ciutadans de tercera Regional és de la més gran foscor.
Els designis d’Areny de Noguera, com els de la vall de la Noguera Ribagorçana, o del català a la Franja, són els de la desinformació, comprensible per a la llunyana Saragossa, però no per a Osca o Graus, i molt menys en el cas de mitjans de comunicació provincials i comarcals i institucions públiques que s’haurien de preocupar per TOT el territori i no sols per la CAPITAL.
Mapa: Diario del Alto Aragón del 29 de juliol, p0er a informar que “Fomento adjudica la rehabilitación del firme de dos tramos de la N-230″

http://www.diariodelaltoaragon.es/NoticiasDetalle.aspx?Id=583109

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja