Deméter: agricultura mediterrània tradicional al Matarranya

Demèter de Tastavins, S.L. és propietària d’una finca agrícola en els termes municipals de la Portellada i Ràfels, a la serra mitjana de la comarca del Matarranya (Terol), per sobre dels 600 metres sobre el nivell del mar. El que ens dóna caràcter i especificitat.

Un territori ordenat per l’home amb el pas dels segles, parets de pedra seca per abancalar els pendents. Refugis per a pastors construïts en pedra.Masies que ocupaven el territori, que constituïen la unitat econòmica bàsica d’explotació a càrrec de tota una família.

En aquest entorn, Demèter de Tastavins, desenvolupa la seva agrosistemes, conrea l’ametller, productes d’horta i principalment el OLIVERA. Els nostres principis d’actuació i de pràctica agronòmica estan presidits pel respecte absolut al medi ambient.

Segons ens “va ensenyar” Demèter, (deessa grega de l’agricultura) i que ens ha arribat per la tradició, passant de generació en generació de pagesos, la nostra actuació està en harmonia amb l’entorn, boscos de pins, carrasques, romers i farigola … , el que ens assegura la biodiversitat del nostre agrosistema.

DEMÉTER DE TASTAVINS és sòcia de la COOPERATIVA D’OLIS DEL MATARRANYA, SCL. On aportem la nostra collita, per obtenir el prestigiós oli de l’oliva Empeltre (la negra aragonesa), i per elaborar olives per a taula, negres aragoneses i verds de Casp.

L’oli pertany a la DO OLI DEL BAIX ARAGÓ

També presentem, en ampolles de 500 cc., Oli exclusiu de les olives de la parcel de l’Olivaret. El seu nom és Tel.lúric. Excel lent.

mitjançantAGRICULTURA MEDITERRÁNEA TRADICIONAL.