Fira d’Antiguitats de la Freixneda « Lo finestró del Gràcia

Fira d’Antiguitats de la Freixneda

Ahir dissabte de la Setmana Santa, 23 d’abril dia de Sant Jordi,  a la Freixneda va tenir lloc la Fira d’Antiguitats —“Fira d’Antiguitats, Arts i Oficis, Monedes i Bitllets”. Com tots els anys, el carrer Major i la plaça d’Espanya eren plenes de gom a gom de firaires i públic. Antiguitats de tot tipus omplien les paradetes i molta gent interessada per les peces exposades, demanava preus i escomençava el típic regateig. També molts patis de les cases hi eren oberts al públic per ensenyar multitud d’eines del camp que el temps i el progrés els van robar la seua utilitat, però ara la seua singularitat y bellesa —amb b alta i v baixa— atrauen a joves i vells per raons diferents. No podia faltar la mostra d’escultures i treballs de José Manuel Aragonès.

Però la singularitat de la Fira la posava l’única parada de llibres de la Fira, la parada de l’Associació Cultural del Matarranya amb una mostra de les seues edicions. Llàstima de no haver-hi portat un bon feix de roses, tal vegada n’haguessin venut més que de llibres. El President d’ASCUMA, Josep Maria Baró i alguns socis ens vam trobar a la parada i per tota la Fira, o tastant un raig d’oli sobre una torradeta als porxos o un trocet de pernil d’un cuixot del Matarranya o unes bones olives negres o verdes.  Jo mateix vaig aprofitar per portar-me a casa una vintena de vinils dels anys seixanta. Per sort no aparegué la pluja en tot el matí.

L’exposició d’ASCUMA Quan erem emigrants, fotografies de Tomàs Riva no es podia visitar encara. Segons ens van informar estarà oberta al públic del dimecres 27 al diumenge 1 de maig.

Fira d’Antiguitats de la Freixneda « Lo finestró del Gràcia.