Egun on Euskadi « Lo finestró del Gràcia

Egun on Euskadi

Ahir acabava l’article que vaig publicar al Diario de Teruel amb la frase: “I ara li toca el torn al Tribunal Constitucional”. Per sort el TC va agafar el relleu bé i una majoria dels seus membres ha guanyat la cursa: les candidatures de Bildu es podran presentar a les eleccions per 6 vots a favor i 5 en contra.  Dic que va agafar el relleu bé, perquè aquesta institució s‘hi havia renovat no fa gaire temps i un suau ventet de progressisme s’havia introduït dins, en obrir la porta. De debò, la cursa ha estat guanyada per la racionalitat, el seny, l’Estat de dret i la lluita antiterrorista, en  front de tants i tants que cantaven les absoltes. La cosa no tenia cap ni centener.

Però, de debò, qui l’ha perduda? Els perdedors han estat: la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat, el Tribunal Suprem, la dreta mediàtica cavernícola, el Partit Popular, una gran part del Partit Socialista i del Govern, arrossegats per la corrent del PP i la por a la força ideològica dretana espanyola tan frondosa actualment —sempre permanent, però també recentment sobrevinguda.

Tot i que, no creieu que amb aquesta sentència ara puc entendre tantes i tantes coses que no entenia, no és així. Quin hagués estat el resultat amb l’anterior Tribunal Constitucional? Quina hagués estat la sentència de l’Estatut Català amb l’actual Tribunal Constitucional?

Egun on Euskadi « Lo finestró del Gràcia.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja