Troben a Areny el cocodril més antic d’Europa

Troben a Areny el cocodril més antic d’Europa


Investigadors de la Universitat de Saragossa han descrit un nou cocodriloide fòssil, el més antic d’Europa i el segon més antic del món, a partir del crani de l’animal trobat el 2008 al jaciment paleontològic Elías, d’Areny, a la Franja. El treball, que acaba de ser publicat a la revista científica PloS ONE, assenyala que es tractaria d’un cocodriloide de petites dimensions, amb una longitud que oscil·laria entre 1 i 1,5 metres i amb un aspecte i un mode de vida molt semblants al dels cocodrils actuals. El fòssil, batejat com Arenysuchus gascabadiolorum, es va trobar en roques de fa uns 65 milions d’anys, uns quants centenars de milers d’anys abans que un meteorit marqués l’extinció dels dinosaures, segons el comunicat de la Universitat de Saragossa. Quan vivia Arenysuchus, l’Atlàntic Nord ja estava format, motiu pel qual tradicionalment es considerava que Europa era una sèrie d’illes infranquejables on les faunes evolucionaven de forma endèmica. De tota manera, Arenysuchus està estretament relacionat amb cocodrils nord-americans de la seua mateixa edat.“Per aquest motiu, la conclusió és immediata: hi havia migracions dels cocodrils fa 65 milions d’anys entre les illes europees iAmèrica del Nord.” Des del 1997, el grup d’investigació Aragosaurus, de la Universitat de Saragossa, investiga en sis jaciments d’Areny, una tasca que els ha permès escriure les restes dels dinosaures més moderns d’Europa.

ÍCIES DE LA TERRETA, SAPEIRA.COM NOT.