El Punt Avui – Notícia: La presidenta d’Aragó reclama de nou a Catalunya les obres de la Franja

 

No ha descartat demanar informes jurídics propis per a decidir com poden aconseguir “l’execució de la sentència”

Les obres enfronten el bisbat de Lleida amb el de Barbastre des de fa 15 anys

Manifestació de La Plataforma Cívica per la Unitat del Museu de Lleida. Foto: ACN NOM: 2008-07-1521787 PARAULES CLAU: PARAULES CLAU: DATA: 23.07.2008 00:00 UHR AGENCIA: SECCIO: PUN FOTOGRAF: EL PUNT.

La presidenta del Govern d’Aragó, Luisa Fernanda Rudi, ha reclamat de nou el trasllat de les obres d’art de la Franja a Aragó i ha reivindicat que “totes les sentències ratifiquen que els béns són propietat de les parròquies aragoneses”.

En una entrevista, no ha descartat demanar informes jurídics propis per a decidir com poden aconseguir “l’execució de la sentència”.

Les obres de la Franja enfronten el bisbat de Lleida amb el de Barbastre des de fa 15 anys i, mentre el català va renunciar l’any passat a guanyar el procés civil argumentat que acaten les decisions eclesiàstiques -que sempre han donat la raó a Aragó-, la Generalitat sempre ha estat contrària, al·legant raons històriques.

En aquesta ocasió, Rudi ha enviat una carta al seu homòleg català, Artur Mas, per a demanar-li una reunió i decidir el futur de les 112 obres que, en la seva opinió, “han de tornar” a Aragó.

A més, la presidenta ha anunciat que també ha enviat una missiva al Nunci Apostòlic a Espanya, Renzo Fratini, per a escoltar la seva opinió com representant de l’Estat del Vaticà a Espanya i, a partir d’aquí, actuar.

El Punt Avui – Notícia: La presidenta d’Aragó reclama de nou a Catalunya les obres de la Franja.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

La Franja